Renault Trucks D Cab
| 14:45 | Arjan Olsthoorn

Renault vernieuwt interieur voor Renault Trucks D

De Renault Trucks D en D Wide zijn voorzien van een nieuw ontworpen ergonomisch en comfortabel interieur, nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een verbeterde aerodynamica. Bovendien zijn de 2020 modellen 100% connected.

Renault Trucks heeft het interieurontwerp van zijn D en D Wide-modellen grondig onder handen genomen. Zo hebben de trucks een nieuw ontworpen dashboard met een nieuw stuurwiel en een nieuw zwart-wit instrumentenpaneel. Om het werk van de chauffeur makkelijker te maken zijn een tablethouder, een optionele houder voor een tweede smartphone en twee USB-C-poorten toegevoegd. De trucks worden ook geleverd met nieuwe radioapparatuur met USB en AUX aansluiting, compatibel met het DAB+.

Meer veiligheid
De Renault Trucks D en D Wide zijn standaard uitgerust met Adaptive Cruise Control (ACC). ACC handhaaft een veilige afstand tot het verkeer voor de truck en past automatisch de snelheid aan voor meer veiligheid en een soepeler rijgedrag. Voor een extra hoog comfortniveau biedt Renault Trucks het Comfort Pack als optie, hierin zijn opgenomen: een lederen stuurwiel, een chauffeursstoel met extra zijsteun, gesloten opbergvakken boven de voorruit, een tweede smartphonehouder en een elektrisch sun-roof (alleen voor de D Wide).

Voor betere zichtbaarheid zijn de Renault Trucks D en D Wide optioneel verkrijgbaar met LED-achterlichten. Ook optioneel is Hill Start Aid (wegrijhulp op een helling), Vision deur; een rechter portier met onderin een extra ruit en een achteruitrijalarm.

Dashboard D cab

Het nieuwe dashboard met tablethouder.

Connected voor verhoogde productiviteit
Dieselvoertuigen van Renault Trucks zijn uitgerust met Euro 6 Step D-motoren, die zowel zuinig als milieuvriendelijk zijn. Om de voertuigefficiëntie en productiviteit verder te verhogen, zijn de trucks continu connected (TGW 4G). Hierdoor is het mogelijk om met  Optifleet de voertuigactiviteit in realtime te beheren. Zo kunnen wagenparkbeheerders het brandstofverbruik monitoren. Met Optifleet Map is in realtime de locatie te volgen. Renault Trucks zijn heeft een Fuel Eco Pack als optie, met een verstelbare dakspoiler, (geremde) vermogensmodus, automatische motorstop na drie minuten, de Optiroll-functie, geoptimaliseerde Fuel Eco versnellingssoftware en een koppelbare luchtcompressor (alleen op DTI 11-motoren).

D Cab 2.1m stadsdistributie overdag LR

De 2020-modellen zijn ook verkrijgbaar als D Wide CNG (aardgas) en de D en D Wide Z.E. (100% elektrisch).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie