Renault Trucks K 8x6 voor Witlox_lowres
| 11:10 | Arjan Olsthoorn

Renault Trucks K voor Witlox

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft inmiddels twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8×6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan.

De trucks zijn inzetbaar voor onder andere wegenbouw, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center. De Renault Trucks K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

Renault Trucks K voor Witlox met chauffeur Alwin Ceelen_lowres

De 460 8×6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem plus autolaadkraan met knijper. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is uitermate geschikt voor zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Tevens bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie