Renault Trucks
| 12:37 | Arjan Olsthoorn

Renault Trucks herstart productie

Desinfecteren van machines, werkstations en gereedschap, het dragen van gezichtsmaskers, handschoenen en overalls, regels voor sociale afstand. De productie staat stil sinds 18 maart, maar Renault Trucks bereidt zich momenteel voor op een langzame, geleidelijke en veilige hervatting van de activiteiten in alle productielocaties.

Waarbij aangescherpte maatregelen worden gevolgd om de gezondheid en veiligheid van haar werknemers te blijven beschermen. Sinds het stilleggen van de productie blijft Renault Trucks haar klanten, voor zover redelijkerwijs mogelijk, van dienst door met name door te gaan met het leveren van reserveonderdelen en het repareren van voertuigen. Deze activiteiten zijn essentieel om de continuïteit van vitale diensten voor de samenleving te waarborgen, met name voor het vervoer en de levering van basisbehoeften, medicijnen en voedsel.

De fabrieken in Frankrijk worden vanaf 22 april jl. geleidelijk opnieuw opgestart.

Hoewel sommige werknemers hun werk hebben voortgezet, zijn de productie, de verkoop en de R&D tot stilstand gekomen en heeft de overgrote meerderheid van de werknemers in Frankrijk bijna een maand gebruik kunnen maken van de regeling tijdelijke werktijdverkorting.

Renault Trucks is van plan haar activiteiten te hervatten. De fabrieken in Frankrijk worden vanaf 22 april jl. geleidelijk opnieuw opgestart, waarbij ze zijn begonnen met de motorfabriek Lyon-Venissieux. Andere productievestigingen van Renault Trucks, zoals Bourg-en-Bresse en Blainville-sur-Orne assemblagefabrieken, zouden hun activiteiten de komende weken geleidelijk moeten hervatten. De herstart van de industriële activiteit is voor alle fabrieken gepland op een zeer lage capaciteit. Het opvoeren zal geleidelijk gaan en over meerdere weken worden verdeeld, in overeenstemming met de eisen van de klant, het vermogen van leveranciers om de vereiste voorzieningen te leveren en synchroon met de andere Volvo Group-fabrieken.

“We zullen onze activiteiten alleen hervatten als de gezondheids- en veiligheidsomstandigheden goed zijn.”

De industriële herstart wordt bepaald door de implementatie van gezondheidsprotocollen aangepast aan elke locatie. Eigen bedrijfsartsen hebben de protocollen opgesteld op basis van de precieze route die werknemers volgen, van de garderobe naar hun werkplek, om het risico zo klein mogelijk te maken.

“We zullen onze activiteiten alleen hervatten als de gezondheids- en veiligheidsomstandigheden goed zijn – er zullen geen compromissen worden gesloten. Dit is de reden waarom we een geleidelijke herstart voor ogen hebben, met een eerste periode waarin we de gezondheidsprotocollen, de toeleveringsketen en de logistiek zullen testen, voordat we een verhoging overwegen,” legt Bruno Blin uit.

Renault Trucks

Maatregelen in de fabrieken van Renault Trucks zijn onder meer:

  • Toepassen van regels voor sociale afstand en beschermende maatregelen,
  • Wijdverbreid gebruik van alternatieve maskers,
  • Het dragen van FFP2-maskers met een veiligheidsbril of vizieren en handschoenen wanneer de afstand van één meter niet kan worden gerespecteerd,
  • Houd deuren open (behalve branddeuren) om contact met handgrepen te voorkomen,
  • Reiniging van werkplekken, gereedschap, logistiek materiaal, kleedkamers en kantines,

Bereikbaarheid Renault Trucks-dealernetwerk
Het professionele netwerk van Renault Trucks blijft operationeel tijdens deze crisis waarbij alle benodigde maatregelen worden getroffen om de veiligheid en gezondheid van klanten, chauffeurs en medewerkers te kunnen garanderen. De 24/7 storingsdienst en werkplaatsen zijn nog steeds bereikbaar en operationeel en volgen hierbij een aangescherpte werkwijze.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie