| 15:22 | Bert Mateboer

Renault T High Edition voor Jarno Schoonhoven

Schoonhoven Transport BV in Oosterwolde (Gld.) breidde haar wagenpark onlangs uit met een Renault Trucks T High Edition 4×2 trekker.

Om het maximale brutogewicht van 50 ton binnen Nederland volledig te kunnen benutten, heeft Schoonhoven de Renault Trucks T laten uitrusten met een 9-tons vooras en schuifschotel. “Bij binnenlands tanktransport van vloeibare meststoffen zetten we de schotel naar voren om het gewicht van de beladen tankoplegger optimaal over de beide assen te verdelen”, legt directeur-eigenaar Jarno Schoonhoven uit. Daarnaast wordt het voertuig met een walking-floortrailer ingezet voor de export van vaste meststoffen en losgestorte agrarische bulkgoederen.

Memorabel moment

De aflevering bij Schoonhoven Transport was een memorabel moment: de eerste Renault Trucks T voor het transportbedrijf is tevens de laatste truck die is verkocht door Eddy van der Waerdt. De Renault Trucks-verkoper overleed vorig jaar na een kort ziekbed. Uit zijn naam overhandigde zijn vrouw de sleutels van zijn laatst verkochte truck aan de nieuwe eigenaar.
“Eddy van de Waerdt en ik hadden al jarenlang een zeer goede relatie vanuit een vorig dienstverband”, vertelt Jarno Schoonhoven. “Toen hij langskwam met het nieuwe type Renault Trucks T, was ik aangenaam verrast. Opvallende pluspunten vind ik het comfort van de stoelen, het zicht rondom en vooral de vele opbergmogelijkheden en aflegvakken, zowel binnen als buiten de truck. Vooral voor internationaal transport is het belangrijk dat een chauffeur zijn spullen op een overzichtelijke, veilige manier kan opbergen.”

Willeke van der Waerdt overhandigt de sleutels van de Renault Trucks T aan Jarno Schoonhoven.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie