elektrische bouwtruck
| 10:53 | Arjan Olsthoorn

Renault levert eerste elektrische bouwtruck aan Frans bedrijf

Renault Trucks levert zijn eerste elektrische bouwtruck aan het Franse Noblet. De truck wordt ingezet voor de bevoorrading van bouwterreinen in en rondom Parijs.

Renault Trucks en de Noblet Groep zetten een belangrijke stap in de richting van emissieloos transport tijdens het gebruik. De vrachtwagenfabrikant levert een 26 ton zware D Wide Z.E. 6×2 met gestuurde achteras, kipper en kraan aan de verhuurspecialist. Dit volledig elektrische voertuig is uitgerust met een pakket van vier 66 kWh batterijen.

Vermindering van luchtvervuiling en geluidshinder in steden

Dankzij zijn lage geluidsniveau en de afwezigheid van uitlaatgassen is de Renault Trucks D Wide Z.E. perfect geschikt voor de bevoorrading van bouwterreinen, met name in stedelijke en randstedelijke omgevingen.

Het is precies deze “nul-uitstoot tijdens het gebruik” die Noblet wil bereiken. Het ziet nu al comparatieve voordelen. “Sommige klanten in bepaalde steden in de Parijse regio zijn bereid meer te betalen voor materieel dat grotendeels koolstofvrij en vooral stil is. Bovendien profiteren we in Frankrijk van een extra afschrijving. Die iets meer dan 10% van de aankoopprijs vertegenwoordigt,” legt Laurent Galle, CEO van Noblet, uit.

Vier 66 kWh batterijpakketten

De Noblet Group koos voor een D Wide Z.E. uitgerust met vier 66 kWh batterijpakketten, die in minder dan 10 uur kunnen worden opgeladen aan een 22 kW stopcontact en in minder dan 2 uur met een snellader (150 kW).

De elektrische bouwtruck, dat in de regio Groot-Parijs zal worden gebruikt, kan gemakkelijk worden opgeladen in de buurt van de operationele locaties. Of bij een paar stations in Parijs die geschikt zijn voor industriële voertuigen. Een gedeeltelijke oplading van één uur (22 kW) levert bijvoorbeeld 15 tot 20 km extra op.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie