Reining
| 10:37 | Rik Werner

Reining begrijpt beroering over slaapplaatsen chauffeurs niet

Reining Transport is verbaasd over de ophef die de komst van chauffeursslaapplaatsen op het kantoor in Hoogezand heeft veroorzaakt. Directeur Gerrit Hes spreekt in een interview met het Dagblad van het Noorden van ‘een fatsoenlijke oplossing’.

De vakbonden CNV en FNV spraken er eind vorige week in koor schande van, terwijl SP en een lokale partij het college van B&W van Midden-Groningen om opheldering hebben gevraagd. B&W gaf recentelijk toestemming voor een proef met een slaapgelegenheid op het kantoor van Reining. De proef duurt tot en met januari 2021.

Wetgeving

Directeur Gerrit Hes van Reining Transport in Midden-Groningen spreekt zijn verbazing uit over de ophef. ,,Wij spelen hiermee in op veranderde wetgeving’’, laat hij optekenen in het Dagblad van het Noorden. ,,Vrachtwagenchauffeurs mogen tijdens hun 45 uur verplichte rust in het weekend niet meer in hun cabine overnachten. Wij bieden dat op een fatsoenlijke manier aan. Niet in de loods aan de Vredenburgweg, maar in een voormalig kantoorgebouw dat vanaf de openbare weg niet zichtbaar is. Daar is een kantine, zijn douches, een wasmachine/droger en gelegenheid om te koken.’’

Vrij bewegen

Hes stelt in de krant dat zijn bedrijf zich aan de Europese regels houdt. ,,Wij zijn een bedrijf met vestigingen in Duitsland, Nederland en Hongarije. Natuurlijk willen chauffeurs in het weekend het liefst naar huis, maar dat zal niet altijd lukken. Aan de Vredenburgweg staan de vrachtwagens op een afgesloten terrein en kunnen de chauffeurs zich vrij bewegen.’’

Het initiatief van Reining staat niet op zichzelf. Don Trucking uit Winterswijk is bezig met de komst van een zogenoemd chauffeurshotel in Ulft.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie