Reactie Atema op bizar ongeluk Oostblokker
| 15:57 | Truckstar Redactie

Reactie Atema op bizar ongeluk Oostblokker

Op nieuwjaarsdag veroorzaakte een dronken Letse chauffeur in Duitsland een dodelijk ongeluk. FNV-bestuurder Edwin Atema gaf een reactie hierop op het blog van Truckstar-medewerker Iep van der Meer.

“Ach ja”, zegt FNV-bestuurder Edwin Atema in zijn reactie: “Iedereen die in de sector werkzaam is kan hier toch niet verbaasd over zijn!? Deze chauffeur is natuurlijk een gigantische klootzak waarvan ze direct het rijbewijs in moeten trekken.”

Maar Atema wijst ook op de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Oost-Europese chauffeurs hier te werk gesteld worden: “De oorzaak is namelijk dit liberale Europa zonder instanties die wet en regelgeving effectief kunnen of willen handhaven, verladers en werkgevers profiteren als moderne slavendrijvers van het door hun zo geliefde vrije Europa. Het gevolg hiervan is dat een stomdronken Letse vrachtwagenchauffeur op nieuwjaarsdag een ravage aanricht op de Duitse A1.”

Lees hier de hele reactie van Atema op het Truckblog van Iep van der Meer. Atema is één van de krachten achter de FNV-campagne ‘Gelijk loon gelijk werk’.

Spookrijden en keren
De 47-jarige Let probeerde rond negen uur ’s avonds op nieuwjaarsdag zijn truck trekker met DSV-oplegger te keren op de A1 ter hoogte van Stuhr nadat hij erachter was gekomen dat hij aan het spookrijden was. Een auto ramde de oplegger tijdens de keer-manoeuvre midscheeps waarbij beide inzittenden, een 26-jarige man en twintigjarige vrouw, om het leven kwamen. Een tiental andere auto’s raakten ook bij het ongeluk betrokken, en klapten vooral tegen de vangrail in pogingen de dwars op de weg staande truck te ontwijken. Enkelen van de inzittenden raakten lichtgewond.

De chauffeur ging met zijn truck op de vlucht maar werd door getuigen gevolgd. In de buurt van Bremen, 25 kilometer van de ongeluksplek, kon de politie de man arresteren. Volgens een politie-woordvoerder werd de man ‘volltrunken’ uit zijn cabine gehaald.

Foto: De truck zelf liep slechts lichte schade op. (Die Welt)

5 Reacties
 1. Hier proberen we allemaal t hoofd boven water te houden, en vele lukt het niet eens. Veel mooie transport bedrijven moeten de stekker eruit trekken, terwijl er steeds meer van die Oost- europese prutsers deze kant op komen sturen. Dit zal helaas wel niet het laatste ongeluk zijn d.m.v. ongeschoolde truckers die maar wat doen op de weg. Lang leve 1 europa.

 2. Tuurlijk, krijg nu meteen medeleven met die oostblokkers,
  Maar begin eens bij de transporteurs, grove boetes te geven op de arbeidsomstandigheden.
  Lonen aanpassen.
  Materiaal verplichte keuringen, en onderhoud, duurt even
  Maar dan komen de westeuropeese chauffeurs vanzelf weer aan de bak,
  Op ervaring en vakkundigheid.
  Zolang dit zo blijft als nu, blijven het kakkerlakken.
  Jeezeg, we leven in de 21ste eeuw, te gek voor woorden dat er richting het zuiden,
  Alleen nog maar pyamaas rijden.

 3. “Maar Atema wijst ook op de erbarmelijke omstandigheden waaronder de oost-europese chauffeurs hier te werk gesteld worden”
  Zoekt meneer Atema een excuus voor dit soort ongelukken????
  Blijkbaar verdient deze man nog genoeg om zichzelf dronken te voeren!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie