RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
| 10:43 | Korneel Luth

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes

De toekomst staat op de stand van Mercedes-Benz op de BedrijfsautoRAI.

‘The future is here’. Zo presenteert Mercedes-Benz zichzelf op de BedrijfsautoRAI.

Als bezoeker word je niet teleurgesteld in die belofte. Als blikvanger heeft men namelijk de bijzondere Future Truck 2025 over laten komen uit Duitsland.

Veranderende rol chauffeur

Niet iedere chauffeur is even gecharmeerd van dit zelfrijdende veiligheidswonder, maar het is wel mooi de truck te zien. Het maakt de toekomst een klein beetje tastbaarder en Mercedes-Benz loopt voorop in deze ontwikkeling. Bovendien laat de truck zien hoe de rol van de chauffeur in de toekomst verandert, en zeker niet zal verdwijnen.

Hij of zij krijgt een rol die wat meer de kant op gaat van captain op een vliegtuig. Dat betekent dat trucks zuiniger en veiliger worden, goed nieuws voor de chauffeur en transporteur. Het betekent ook een verzwaring van de verantwoordelijkheid, want als chauffeur moet je alle systemen aan boord van de truck goed kunnen snappen en bedienen.

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
De werkplek van de toekomst volgens Mercedes-Benz in de Future Truck 2025. En op zich ziet dat er helemaal niet gek uit. Als basis voor deze truck dient een Actros 1845 met PowerShift 3-versnellingsbak.

SafeTruck

Over systemen gesproken, op de Mercedes-stand staat tevens een opvallende SafeTruck die uitgerust is met alle veiligheidssystemen die de Future Truck ook heeft.

Technologisch is dit bijna een directe kopie, alleen een deel van de techniek voor het autonoom rijden ontbreekt.

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
De SafeTruck heeft werkelijk alle denkbare veiligheidssystemen.

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
Met de Fuel Duel Power Booster claimt Mercedes-Benz nóg weer een paar procentjes van het verbruik af te kunnen snoepen.

Actros Fuel Duel Power Booster

Ook te zien is een Actros Fuel Duel Power Booster, met de tweede generatie OM471-motor. Deze motor haalt een hoger koppel uit lagere toerentallen waardoor de truck met snellere overbrengingen uitgerust kan worden. Dit alles om het verbruik verder naar beneden te krijgen natuurlijk.

RAI: Bijzondere trucks bij Mercedes
Deze Actros 2663 voorloper staat als krachtig vlaggeschip eveneens op de stand van Mercedes-Benz. Dit is een Road Stars limited edition waar er slechts vijftien van gemaakt zullen worden. Met de truck viert Mercedes-Benz het succes van hun Euro 6-range. In Nederland zal dit jaar nog de 5.000e Euro 6-MB verkocht worden.

De economie zit in een upswing

Mercedes-Benz Nederland had na 3,5 jaar weer zin een BedrijfsautoRAI, vertelt Jan van Gelderen van Mercedes-Benz tegen Truckstar.

“Met onze trucks staan we hier graag. We zitten in een economische upswing in Nederland op dit moment. En er zijn weer chauffeurs nodig, niet alleen nu maar ook straks. Deze RAI maakt mensen enthousiast over het transport en voor ons is het een goede mogelijkheid onze trucks te showen en met veel klanten en chauffeurs te praten”, aldus Jan van Gelderen.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Klik hier voor alle Mercedes-Benz-nieuws

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie