raamsman transport
| 11:41 | Arjan Olsthoorn

Raamsman Transport investeert in nieuwe Actros trekkers

Afgelopen maand werd de laatste Actros uit een serie van vijf afgeleverd aan Anton Raamsman Transport. De logistieke dienstverlener investeert bewust in moderne trucks met een laag eigen gewicht.

Anton Raamsman is gespecialiseerd in de distributie van bouwmaterialen, losgestort materialen, grondstoffen voor betonfabrieken en materialen voor weg- en waterbouw. Voor verschillende transporttaken schafte men de afgelopen periode vijf Mercedes-Benz Actros trucks aan. Voor het kipperwerk in Nederland en Duitsland zijn twee Actros 1846 LS trekkers geleverd. Al snel volgden twee 1848 LS trekkers die een vaste combinatie vormen met een vierassige, lichtgewicht KWB stenenoplegger met verrijdbare kraan. Afgelopen week werd de laatste Actros 1848 LS trekker door Baan Trucks afgeleverd voor de inzet in het nationale kipperwerk.

In tegenstelling tot de eerste vier Mercedes-Benz trucks met een GigaSpace cabine, is deze Actros uitgevoerd met een BigSpace cabine. De verschillende configuraties zijn afgestemd op de inzet van het voertuig. Daartoe is veel aandacht uitgegaan naar het lage eigen gewicht, voldoende trekkracht, hoge laadcapaciteit en een gunstig brandstofverbruik. De logistiek dienstverlener maakt zich sterk voor efficiënt transport binnen de wettelijke grenzen. Marcel Raamsman: “Onze ervaring leert dat de trucks van Mercedes-Benz betere verbruikscijfers laten zien dan hun concurrenten. Maar wij streven ook naar een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Door middel van deze lichtgewicht trekkers en opleggers, maken we daar weer stappen in.”

Veilige techniek

De vijf nieuwe Actros trekkers zijn de eerste spiegelloze trucks in het wagenpark. Naast de MirrorCam hebben de trucks nog veel meer moderne techniek aan boord. Zodoende is voor extra veiligheid de standaardveiligheid van de Actros verder uitgebreid met het Safety-pakket met onder meer Active Drive Assist, bestuurdersairbag en automatische afstandsregeling met stop-and-go. Specifiek voor deze inzet investeerde Anton Raamsman Int. Transport Haarle B.V. tevens in een aslastmeetinrichting en bandenspanningsmeter zodat ruim aan alle veiligheidseisen en wettelijke verplichtingen wordt voldaan.

Tevreden chauffeurs

Alle vijf nieuwe Actros trucks zijn geleverd met de Multimedia Cockpit met twee grote kleurendisplays waarvan één met touchscreen bediening. Deze is uitgerust met speciale trucknavigatie en de Mercedes-Benz Truck App Portal. Omdat de chauffeurs meestal een week van huis zijn, heeft het transportbedrijf bewust gekozen voor de grootste cabinevarianten van de Actros. De trucks zijn verder nog voorzien van een koelkast en magnetron zodat de chauffeurs onderweg volledig zelfvoorzienend zijn. Bovendien hebben de fraai gespoten cabines een imposante uitstraling dankzij het spoilerpakket, lichtpakket en alcoa velgen. “Onze chauffeurs zijn dan ook zeker te spreken over deze nieuwe Mercedes-Benz trucks”, aldus Raamsman. “Ik ben vooral content over de manier waarop Baan Trucks de voertuigen heeft afgeleverd. Vervolgens hebben alle chauffeurs een uitgebreide instructie gekregen over de nieuwe technieken van de Actros. Zij namen echt de tijd hiervoor en ik ben ervan overtuigd dat dit op meerdere fronten veel oplevert.”

Anton Raamsman Int. Transport Haarle B.V.

De logistiek dienstverlener uit Haarle heeft sinds de oprichting in 1968 een gerespecteerde naam opgebouwd. In de loop der jaren heeft men zich gespecialiseerd in de distributie van zware materialen voor de bouw en betonfabrieken. Het zestig trekkende eenheden tellende wagenpark is dan ook voor een groot deel afgestemd op deze inzet. Ook het getrokken materieel met onder meer verrijdbare kranen is hierop afgestemd. Naast kwaliteit en flexibiliteit in het transport, heeft het bedrijf veel oog voor veiligheid en milieu.

Daar zijn ze dan!!!
Twee nieuwe kippercombi’s 🤩
Roelof en Harry, veel veilige km’s gewenst met deze mooie combinaties!
#antonraamsmantransport #uwvervoeronzezorg #alskinderenzoblij

Geplaatst door Anton Raamsman Int. transport Haarle/Kampen op Vrijdag 6 maart 2020

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie