Pultrum viert 50-jarig jubileum
| 16:17 | Truckstar Redactie

Pultrum viert 50-jarig jubileum

Familiebedrijf Pultrum Rijssen vierde afgelopen zaterdag een prachtig jubileum.

Transportbedrijf Pultrum is één van de bekendere transportbedrijven in Nederland. Het bestaat dit jaar vijftig jaar, een moment om bij stil te staan, en om te vieren, ondanks de crisis.

Slim georganiseerd jubileum

“We hadden als insteek om samen deze jubileumdag te organiseren, met alle 75 werknemers. We hadden slechts twee mensen voor de catering ingehuurd. We wilden het slim doen en hebben zelf alles bemand en opgezet”, vertelt directie-adviseur Monique Kappert tegen ons.

“Daarbij wilden we aan de gasten ook de veelzijdigheid van het bedrijf laten zien”, vervolgt Monique. En wat die gasten betreft: dat waren er niet te weinig. “We hebben tussen de 2.000 en 2.500 bezoekers gehad, allemaal op uitnodiging. Dat waren klanten, leveranciers, personeel en hun familie, heel veel kinderen, en andere bekenden.”

Naast het Pultrum-materieel was er een kinderplein, en was er lekker wat te eten en te drinken.

De toekomst: crisis is nieuwe realiteit geworden

“Rijssen, onze vestigingsplaats, is inderdaad een beetje een transport-enclave”, bevestigt Monique lachend. Maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf daarom gemakkelijk de crisis omzeilt.

Integendeel, Monique: “De crisis is geen crisis meer, maar het is de nieuwe realiteit geworden. Pultrum is een familiebedrijf en de directie staat met met beide benen op de grond. Voor de toekomst wordt sterk gekeken naar hoe de bouw zich ontwikkelt en welke deelmarkten voor het bedrijf interessant blijven en zullen zijn”, aldus Monique.

Bijzondere mensen

“We kijken ook altijd naar wat de toegevoegde waarde kan zijn. Dat zijn in de eerste plaats onze mensen. Die maken het verschil en daar zal altijd de focus op blijven liggen”, zegt Monique.

De vele gasten van afgelopen zaterdag hebben dat in ieder geval duidelijk kunnen zien door de slimme organisatie van de jubileumdag. Ook mooi was uiteraard het materieel van Pultrum, dat er eveneens prachtig bijstond.

Pultrum viert 50-jarig jubileum
Bij Pultrum rijden veel mooie Volvo’s.

Pultrum doet distributie van bouwmaterialen en exceptioneel transport, evenals op- en overslag. De trucks rijden op bestemmingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië. Er werken 75 mensen bij Pultrum en het bedrijf heeft zo’n zestig trucks.

Pultrum viert 50-jarig jubileum
Een mooi jubileumtafereel met stoere auto’s uit het verleden en een dikke LZV uit het heden afgebeeld op de deuren van één van de opleggers.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie