Propere propaantruck voor Smeding
| 14:23 | Truckstar Redactie

Propere propaantruck voor Smeding

Smeding bv uit het Groningse Leek heeft een nieuwe Scania propaangas-tankwagen in gebruik genomen.

De nieuwe aanwinst is een P370 LB 6×2 4 met 12,7 liter motor gekoppeld aan een automatische 14-versnellingsbak. Gecombineerd met een lage overbrengingsverhouding van 1:2,59 kan met deze truck altijd in de lage toeren-range van 1000-1300 rpm worden gereden, waarbij het maximale koppel van 1900Nm steeds beschikbaar is.

De P-serie is uitgevoerg met Highline cabine, voor een maximum aan leef- en werkruimte. De uitvoering met een lage dakspoiler, zijfenders en lage bumper zorgen voor een lage luchtweerstand en een daarbij behorend laag verbruik. Ondermeer het dubbel-glas, de geventileerde stoel en automatische climate control dragen volgens Smeding bij aan comfortabele en veilige rijervaring.

Filesituatie Hamburg zorgelijk

Foto: een statige verschijning, deze P370 tankauto.

Hobur-tank

De tankwagen is volledig luchtgeveerd, waardoor in moeilijke omstandigheden gekozen kan worden om de bodemspeling te vergroten. De 30.000 ltr Propaangas-tank met een ontwerpdruk van 27 bar is geleverd door HOBUR uit Almelo. De Alfons-Haar-Precigas-meetinstallatie bevat geen bewegende delen, waardoor geen meet-onnauwkeurigheid kan optreden. De zeer nauwkeurige meting van de afgeleverde hoeveelheid vindt plaats door drukverval-registratie in een Venturi-buis. De tankwagwagen is uitgerust met een radiografische noodstop-bediening.                              

Smeding bv, opgericht in 1928, met inmiddels de derde en vierde generatie in het familiebedrijf, distrubueert Propaangas vanuit laad-depots in Midden-Nederland naar eindgebruikers in Noord-Nederland.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie