mebin
| 10:10 | Arjan Olsthoorn

Profile ‘Duurzaam op de Weg’-certificaat voor Mebin

Profile Tyrecenter heeft aan Mebin BV uit Den Bosch het certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ overhandigd voor zijn duurzame bandenbeleid. Het certificaat toont aan dat de betonmortelproducent voldoet aan de hoge eisen voor duurzaam bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Mebin is met ruim dertig betoncentrales verdeeld over Nederland marktleider in de verkoop, productie en het transport van betonmortel. Voor het bedrijf is betrouwbaarheid en uitstoot reduceren de belangrijkste voorwaarden voor duurzaam bandenmanagement. Fleetmanager Maarten van der Ent van Mebin is blij met het duurzaamheidscertificaat: “We werken al ruim negen jaar samen met Profile en dankzij de landelijke dekking kunnen we overal terecht. Het certificatieprogramma is toegesneden op ons beleid en levert door minder brandstofverbruik een schoner milieu op.”

Controle

De vloot van Mebin bestaat uit 240 voertuigen, waaronder mixers, pompmixers en trailers. Vier keer per jaar vindt een digitale controle plaats door Profile op profieldiepte, bandenspanning, onregelmatigheden in het bandenprofiel en inrijdingen. De onderhoudsmonteurs vervangen de banden met mankementen en pompen banden op tot adviesspanning om banden- en brandstofkosten zo laag mogelijk te houden. Voor optimale prestaties van de vloot worden deze fleetcheck gegevens verwerkt in het digitale bandenmanagementsysteem Tymacon. Door de consequente aanpak van periodieke controles en onderhoud verlagen de samenwerkende partijen de CO2-uitstoot aanzienlijk. Bovendien dringen deze maatregelen het risico op stilstand terug tot een minimum.

Voor Mebin heeft de keuze gemaakt voor een A-merk band op de gestuurde assen en een vernieuwde band op de aandrijfassen. Mebin kreeg het certificaat van Profile Tyrecenter Truck directeur René van Maasakkers  overhandigd. “Rijden met vernieuwde banden is duurzaam en vanwege de locaties waar Mebin zich bevindt de juiste transporttoepassing om de kosten te verlagen.”

Samenwerking

Door de nauwe samenwerking met meerdere Profile-vestigingen, worden de controles ingepland voor Mebin. Salesmanager John Loos van Profile: “We hebben een fijnmazig netwerk met vestigingen in Nederland en een vloot van zo’n driehonderd mobiele service units. Daardoor zijn wij in staat om alle standplaatsen van Mebin te voorzien van onze service. Er wordt preventief gewerkt aan de maximale inzetbaarheid van het wagenpark.”

profile tyrecenter

Overhandiging certificaat ‘Duurzaam op de Weg’ door René van Maasakkers (links, Profile) en Maarten van der Ent (Mebin). Foto: Jeroen Bos

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie