| 13:59 | Robert Servaas

Primeur op het Truckstar Festival 2019

Aanstaand weekend staat het TT Circuit in Assen in het teken van het 39e Truckstar Festival. Naast de vele trucks langs de baan is er ook op het beursplein van alles te zien waaronder een heuse primeur.

Op de Iveco-stand beleeft de nieuwe S-Way namelijk zijn Nederlandse primeur. De opvolger van de Stralis heeft een geheel nieuwe cabine gekregen die nog ruimer en comfortabeler is. Naast enkele standaard trucks laat Iveco twee concepts zien. De sportieve IVECO FIT CAB is een reizend werk- en trainingshulp voor de bestuurder. De IVECO Magirus bevat meerdere elementen van het originele merk, waaronder de klassieke rood-blauwe kleurstelling en een breed scala aan opties.

DAF heeft dit jaar als thema Proud DAF dat gevierd wordt met zeven fraaie klantvoertuigen op de stand. Twee daarvan worden tijdens het weekend officieel overhandigd: de nieuwe XF aan Röling Transport en de nieuwe CF aan De Lange BV uit Ursem.

Bij MAN vervult de Commander Series de hoofdrol in de vorm van een compleet aangeklede drieassige TGX en een TGE bestelbus. Daarnaast heeft het merk een bijzonder opvallende MAN TGE uit Finland als publiekstrekker op de stand.

Op de stand van Scania geeft de inmiddels beroemde vlogger Martijn Kuipers acte de presence. Diverse keren in het weekend is een meet&greet ingepland. Martijn rijdt de hele week bij Simon Loos met zijn Scania S520 V8 Special Edition en doet daarvan verslag. Reken ook op de vermaarde Scania trucks van Svempa. De Zweed brengt de cabrio en de Chimera racetruck.

Volvo brengt eveneens een primeur mee naar het Truckstar Festival. Op hun stand toont het merk als bijzonderheid de nieuwe FH XXL met extra ruime cabine. Door de extra lengte van de cabine past hier een bed van een meter breed in.

Mercedes toont de vernieuwde Actros. Het meest opvallende is dat bij deze truck de buitenspiegels zijn vervangen door camera’s. Twee grote beeldschermen in het interieur laten het beeld hiervan zien. Ook het dashboard bestaat nu geheel uit digitale schermen.

Meer weten over het Truckstar Festival? Hier vind je alle informatie.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie