| 17:20 | René Grünfeld

Primeur: nieuwe Scania bouwvoertuigen in Gorinchem

Scania onthult op 4 september de bouwvoertuigen van de Next Generation-serie – en Gorinchem heeft de primeur!

Ben je ook zo benieuwd naar de nieuwe serie bouwvoertuigen van Scania? Dan moet je maandag 4 september om 18.30 uur afstemmen op de website van Scania, want dan wordt vanuit het Zweedse Södertalje de Next Generation voor de bouw onthuld. Op dat moment worden bovendien de technische details van de bouwserie bekend gemaakt. Op deze website is nu al een teaser te zien.

Scania S 650 V8 4×2 Highline met tanktrailer en Scania S 520 V8 6×2 Highline met gesloten oplegger

Nieuwe V8 met SCR-only

Maar er is meer. Nederland heeft namelijk de primeur van de nieuwe bouwtruck van Scania! Je kunt hem in het echt zien als je op 5, 6 of 7 september naar de beurs Transport Compleet in Gorinchem gaat. Daar, op de stand van Scania, staat dan de nieuwe truck te schitteren.

En hij is in goed gezelschap, want Scania laat er ook de kort voor de zomer geïntroduceerde nieuwe NGS G-slaapcabine zien en de SCR-only V8-motor, gemonteerd in een indrukwekkende S-serie. Deze laatste is op de IAA in Hannover uitgeroepen tot Truck of the Year 2017. Scania biedt drie vermogensvarianten van de nieuwe V8 aan: met 520, 580 en 650 pk.

Scania G 370 Highline 4×2

Nieuwe G-serie cabines

De G20-cabine wordt leverbaar met keuze uit een laag, normaal (10 cm hoger dan eerst) of hoog dak (Highline, 16 cm extra stahoogte). Volgens Scania kun je ze vergelijken met de G-varianten in de huidige PGR-serie. Het lage dak is even hoog als bij zijn voorganger en de interieurs zijn gelijk aan die van de nieuwe R- en S-cabine. In Gorinchem is de slaapcabine op een G370 4×2 trekker met de nieuwe 13 liter 370 pk motor gemonteerd.

Interieur van de Scania G 370 Highline 4×2

 

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie