Prachtig eind Amerikareis in Florida
| 14:04 | Korneel Luth

Prachtig eind Amerikareis in Florida

Onze Amerikareis, de Dutch Truckers Tour 2014, is na enkele heerlijke dagen in Florida geëindigd en weer in Nederland aangekomen.

Dit weekend vloog de hele groep vanaf Miami terug naar Amsterdam, maar niet voordat een hele rij mooie dingen bezocht werd.

Kennedy Space Center

Zo gingen enkelen in Daytona Beach naar de Daytona Speedway. Nog indrukwekkender wellicht was een bezoek aan het Kennedy Space Center bij Cape Canaveral. In het visitor complex staat de laatst gebruikte Space Shuttle – de Atlantis – en zijn diverse andere raketten en ruimtevaartuigen te bewonderen, maar ook de oude launch control rooms in originele staat, veel origineel beeldmateriaal en zelfs een stukje maansteen wat je aan kunt raken.

Een bustour over het enorme NASA-terrein zit bij de prijs in en bleek erg interessant. Zo rij je pal langs het enorme Vehicle Assembly Building waar voorheen raketten en de space shuttles geprepareerd werden, en in de toekomst nieuwe raketten, en rij je langs de verschillende lanceerinstallaties.

Prachtig eind Amerikareis in Florida
Zeer indrukwekkend om langs heen te lopen: de Space Shuttle Atlantis. Deze shuttle voerde de allerlaatste shuttle-missie ooit uit in juli 2011 en de hittestrepen van de terugkeer in de dampkring zitten er nog op.

Truckstar Amerikareis
Een bosje raketten bij de ingang van het visitor complex.

Prachtig eind Amerikareis in Florida
Met 3,664,883 kubieke meter inhoud is het Vehicle Assembly Building één van de grootste gebouwen ter wereld en het grootste gebouw dat uit slechts één verdieping bestaat. Het is 160 meter hoog en hier gefotografeerd vanuit de toerbus.

The Everglades

Andere bezienswaardigheden waren het hippe en gezellige Miami Beach met z’n mooie Art Deco-architectuur en kleurrijke uitgaansleven. Sommigen zijn daarnaast zelfs even op de Bahama’s geweest terwijl anderen een ritje naar Key West deden. Ook te gek: een snelle rondvaart door The Everglades met een airboat. Met een dikke V8 en 400 pk vlieg je over het water en door de mangrove-bossen.

Truckstar Amerikareis
Rustig wegdobberend heb je nog weinig benul van de power die in zo’n airboat zit

Prachtig eind Amerikareis in Florida
Maar dat verandert gauw! De propeller op deze airboat wordt aangedreven door een Chevy V8-blok met zo’n 400 pk.

Truckstar Amerikareis
De Florida Keys is een soort subtropische keten van Waddeneilanden, die allemaal met bruggen met elkaar verbonden zijn. Eerdere, oudere bruggen liggen vaak nog naast de nieuwere.

Sfeer, spanning en poetsen
Key West is de verste van de Keys, en is een gezellig toeristisch stadje.

Van ijzige kou naar tropische warmte

De Dutch Truckers Tour 2014 begon in het mooie maar erg koude Chicago. De zon, de warmte en het mooie weer van Florida, en de stranden waren waren daarom een goeie afsluiter van de reis. Reisorganisator was Willem Kuiper, die alle lof verdient voor de goede organisatie en het uitstippelen van de reis.

In 2015 is er een nieuwe Amerikareis die opnieuw samen met Willem Kuiper opgezet wordt. Na de zomer maken we het precieze reisschema bekend. Van de reis van dit jaar lees je binnenkort in Truckstar een uitgebreid verslag.

Truckstar Amerikareis

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie