| 11:39 | Robert Servaas

Elektrische MAN eTGM voor Porsche

Porsche neemt in Stuttgart-Zuffenhausen een elektrisch aangedreven 32-tons MAN eTGM trekker in gebruik. Deze wordt ingezet voor de productielogistiek van Porsche, dat zich voorbereidt op de productie van zijn eerste elektrisch aangedreven model. Die staat dan ook levensgroot op de trailer afgebeeld. De inzet van de MAN eTGM is voor Porsche een belangrijke stap op weg naar de ‘Zero Impact Factory’.

De eTGM trekker voor Porsche valt in de 18-tons klasse, met trailer is hij geschikt voor een treingewicht van 32 ton. De ‘360’ in de typeaanduiding geeft het motorvermogen in pk weer. De elektrisch aangedreven truck beschikt over een lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 149 kWh, goed voor een actieradius van 130 km. De ervaringen die Porsche met deze eTGM opdoet worden verwerkt in de productieversie; in 2019 komt een eerste kleine serie eTGM-bakwagens op de markt.

Porsche zet de eTGM in voor bezorgdiensten op een bijna 19 kilometer lang traject tussen de fabriek en Freiburg am Neckar, waar logistiek partner LGI is gevestigd. De inzet van de eTGM bespaart per jaar 30.000 kg CO2. De eTGM wordt in Freiburg opgeladen via een snellaadpunt van het Ionity-netwerk waarin Porsche participeert. Dit netwerk maakt gebruik van groene stroom uit hernieuwbare bronnen en is geschikt voor opladen met maximaal 150 kW. Voor de eTGM betekent dit dat hij binnen 45 minuten klaar kan zijn voor nog eens 100 km.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie