TLN verklaart oorlog aan tacho-boetes
| 11:53 | Korneel Luth

Politie verijdelt ladingdiefstal A50

De politie heeft op donderdagmorgen 6 maart op een P langs de A50 diverse gevallen van ladingdiefstal verijdeld.

In totaal werden zes personen aangehouden en ingesloten, allen afkomstig uit Eindhoven, van tussen de 18 en 33 jaar oud. De mannen worden verdacht van poging tot diefstal op parkeerplaats De Somp, even ten zuiden van Apeldoorn aan de A50. 

Politie-controle

Omstreeks 02.00 uur zag de politie tijdens een controle op de parkeerplaats drie mannen tussen enkele vrachtwagens staan. Achter één van de vrachtwagens stond een personenbusje geparkeerd. Bij het zien van de politieauto renden de drie mannen weg en ook het busje met daarin drie personen ging er vandoor.

Eén man kon meteen worden aangehouden terwijl de twee anderen via een sloot in de bosjes verdwenen. Na een korte achtervolging werd het busje staande gehouden en de drie inzittenden aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

Melding chauffeur

Korte tijd later meldde een vrachtwagenchauffeur dat twee doorweekte mannen op de parkeerplaats De Somp liepen. Na een korte zoekactie waarbij ook een politiehond en de politiehelikopter werden ingezet, hield de politie de twee voortvluchtigen alsnog aan.

Acht chauffeurs doen aangifte vernieling

Acht chauffeurs hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan. Bij een vrachtwagen beladen met espressomachines was de laadklep al gedeeltelijk geopend. Zover nu bekend is niets uit de vrachtwagens weggenomen. Op de parkeerplaats trof de politie ook een personenauto met draaiende motor en brandende verlichting aan die gekoppeld kon worden aan één van de verdachten. Het busje en de personenauto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

 

Foto: ANP

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie