Polar Special
| 09:30 | Bert Mateboer

Polar Special neemt Truvion Healthcare Logistics over

Polar Special neemt het bedrijf Truvion Healthcare Logistics BV, de logistieke tak van Truvion Healthcare, over. Polar Special is onderdeel van de Cornelissen Groep. Deze overname betekent een verdere versterking van Polar Special in de Pharma markt.

Beide familiebedrijven staan bekend om hun vakmanschap en een moderne kijk op de markten waarin ze opereren. Door verdere focus en specialisatie in de door hun gekozen dienstverlening aan te brengen zijn beide bedrijven klaar voor de toekomst.

‘Verdere versterking’

“We zien de overname van de Truvion Healthcare Logistics als een verdere versterking van onze dienstverlening. Pharma is nog meer een echt specialisme in de markt aan het worden. Met deze schaalvergroting kunnen we onze klanten een nog breder dienstenportfolio aanbieden. Ook is schaalgrootte noodzakelijk om mee te kunnen in de toenemende kwaliteitseisen, flexibiliteit, duurzaamheid en digitaliseringsslagen in deze sector”, aldus Mark van der Drift, CEO van Polar Special.

Verkoop

“De verkoop van deze logistieke activiteiten is een strategische keuze om verdere focus in de onderneming aan te brengen. Hiermee kunnen we verder bouwen aan ons huidige portfolio en daarnaast het introduceren van (innovatieve) producten, concepten en diensten op het gebied van Healthcare, met als doel bij te dragen aan de kwaliteit van zorg voor patiënten in de Benelux”, vertelt Oliver de Graaf, CEO Truvion Healthcare over de overname.

Polar Special zal onze logistieke dienstverlener blijven en wij kijken dan ook uit naar deze samenwerking. Daarnaast zijn wij heel blij dat onze mensen wederom bij een familiebedrijf als Polar Special terecht zijn komen”. Het bedrijf is onderdeel van de Cornelissen Groep. Na de overname groeit het bedrijf toe naar een jaaromzet van €150mio en ruim 1.100 werknemers. Met een sterk transportnetwerk, warehousing, value added logistics en diverse distributie mogelijkheden biedt de Cornelissen Groep een innovatief platform van logistieke oplossingen aan voor onder andere Retail, FMCG en Pharma bedrijven.

Polar Special

Mark van der Drift (links) en Oliver de Graaf.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie