Maasvlakte Plaza
| 07:13 | Arjan Olsthoorn

Parking Maasvlakte Plaza uitgebreid met 210 plaatsen

Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij. Dankzij deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. Het totaal aantal beveiligde parkeerplaatsen in de gehele Rotterdamse haven komt hiermee op 945.

De uitbreiding is noodzakelijk. De truckparking kent sinds de opening in 2017 een zeer hoge bezettingsgraad van meer dan 90%. Gezien de op handen zijnde ontwikkelingen op de Maasvlakte zal de drukte naar verwachting alleen maar toenemen.

Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam: “Dit concept is de nieuwe standaard voor beveiligd parkeren: veilig, schoon, met topvoorzieningen voor chauffeurs en hun vrachtwagens, in de onmiddellijke nabijheid van grote terminals en distributiecentra. Het verbetert de bereikbaarheid van de haven en tilt de logistieke efficiency in de Rotterdamse haven naar nieuwe hoogten.”

Europese goederencorridors
Door meer overnachtingsruimte te creëren voor chauffeurs op een veilige plek dichtbij de terminals, levert Havenbedrijf Rotterdam bovendien een substantieel aandeel in de doelstelling van consortium SecureNL. Dit samenwerkingsverband van provincie Zuid-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, gemeente Dordrecht, gemeente Venlo en Loverbosch B.V. in Asten realiseert in totaal 765 nieuwe beveiligde truckparkeerplaatsen op vier verschillende locaties in Nederland voor eind 2022: Maasvlakte Plaza, Nobis Asten in Noord-Brabant, Truckstop Venlo in Limburg en een nieuw te bouwen vrachtwagenparkeerplaats bij Dordrecht. Al deze locaties in Zuid-Nederland liggen langs Top Corridors, cruciale verkeersaders voor het Europese vrachtvervoer in (import en export). Het project is medegefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen (Connection Europe Facility) van de Europese Unie.

Gunstige locatie
Truckparking Maasvlakte Plaza is centraal gelegen op de Maasvlakte en heeft een directe aansluiting op de N15. De afstand tot de grote deepsea containerterminals bedraagt gemiddeld 3,5 kilometer. Distributiecentra liggen op minder dan 2 kilometer. Met een informatiebalie, wifi, douches, toiletten, was- en droogmachines, lockers en een Routiers restaurant met 175 zitplaatsen is de truckparking van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation en de truckwash.

Maasvlakte Plaza

Maasvlakte Plaza heeft er 210 nieuwe parkeerplaatsen bij. Dankzij deze uitbreiding telt Maasvlakte Plaza nu 567 plaatsen en is daarmee de grootste beveiligde vrachtwagenparkeerplaats ter wereld. Foto: Havenbedrijf Rotterdam, Paul Martens.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie