Parkeerdrukte
| 19:59 | Truckstar Redactie

Parkeerdrukte

Vrijdagmiddag- en avond staan in het teken van inparkeren. Hulde voor alle vrijwilligers!

Vrijdagnamiddag, TT circuit Assen. Zoals ieder jaar wordt er keihard gewerkt om alle vrachtwagens een keurig plekje te geven langs de baan. Een allesbepalende rol spelen de vele chauffeursverenigingen waarvan de leden enthousiast de handen uit de mouwen steken. Geheel op vrijwillige basis zorgen zij voor een geordende gang van zaken en een strakke rij trucks over het gehele circuit.

Parkeerdrukte
Centimeterwerk ondanks ogenschijnlijk veel ruimte

Record verbreken?

Op de noordlus vinden we Simon Braber van Chauffeursclub De Eilanden. Samen met medeleden Corjan Tijl en Piet Jan Polie wijzen zij net de eerste trucks hun plekje toe. “Wij zijn vanochtend om 08.00 uur uit Goeree vertrokken. In wisselende teams zetten we vanavond de auto’s op hun plek en natuurlijk gaan we proberen het record van verleden jaar te verbreken. Toen stonden alle auto’s om 00.00 uur geparkeerd”.

Parkeerdrukte
Simon Braber weet: met een flinke dosis humor bereik je meer 

Harmonie

Corjan Tijl, in het dagelijks leven chauffeur bij Verolme, heeft inmiddels heel wat ervaring opgedaan met het inparkeren: “Het is voor mij de vijfde keer dat ik dit doe. We moeten de wagens strak neerzetten om alles kwijt te kunnen en soms levert dat wat teleurstelling op. Bezoekers hebben dan bijvoorbeeld tenten aan de zijkant van de trailer  bedacht, maar dat gaat niet altijd”. Toch spreken de mannen van een goede sfeer tijdens het inparkeren. “Wat later op de avond, wordt het soms wat lastiger, maar eigenlijk verlopen zaken altijd in goede harmonie”.

Sjef en Nel

Een prettige en constante factor voor de Parking Crew is de aanwezigheid van Sjef en Nel, van Truckdrivers Brabant. Zij leggen al sinds 1999 de parkeerbegeleiders in de watten met koffie, fris en een broodje bal en zijn dan ook bekende en graag geziene gasten. “We zijn hier op eigen initiatief mee begonnen vanuit onze eigen ervaringen met het inparkeren”, vertelt de hartelijke Nel ons in een spaarzame vrije minuut. “Ik koop alles zelf in, maar  Truckstar vergoedt alles. We brengen hier een stuk Brabantse gezelligheid!

Parkeerdrukte
Brabantse gezelligheid én lekkers dankzij Sjef en Nel

Bedankt!

Gelukkig wordt er ook door honderden andere vrijwilligers flink bijgedragen aan een goede sfeer op het Festival. Deze mensen verdienen dan ook een flinke pluim. Bedankt mannen en vrouwen!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie