paccar Aurora
| 15:05 | Arjan Olsthoorn

Paccar werkt samen met Aurora aan autonome vrachtwagens

Paccar, het moederbedrijf van DAF, en Aurora hebben een overeenkomst getekend om autonome trucks te ontwikkelen. Er wordt samengewerkt om Peterbilt- en Kenworth-trucks te ontwikkelen, testen en te commercialiseren.

Beide partners zullen nauw samenwerken bij alle aspecten van de ontwikkeling, van de inkoop van componenten en voertuigtechnologie tot de integratie van de Peterbilt- en Kenworth-voertuigen met de Aurora Driver. Het partnerschap omvat ook voertuigvalidatie in het Paccar Technical Center en productieondersteuning in Paccar-fabrieken.

Het doel van deze samenwerking is om de vrachtefficiëntie en veiligheid voor Paccar’s klanten te verbeteren. De vrachtwagens die de Aurora Driver gebruiken, zullen naar verwachting de komende jaren in Noord-Amerika worden ingezet.

‘Uitkijken naar samenwerking’

“Paccar kijkt ernaar uit om samen te werken met Aurora vanwege hun toonaangevende autonome rijtechnologie en indrukwekkende team”, zegt Preston Feight, directeur van Paccar. “Dit strategische partnerschap vormt een aanvulling op Paccar’s best-in-class kwaliteit, technologie en innovatie voor commerciële voertuigen.”

Chris Urmson, directeur van Aurora, voegt eraan toe: “Aurora is verheugd om deze volgende stap te zetten in onze samenwerking met Paccar. Door samen te werken, zijn we beter op de hoogte van Paccar’s productengineering, productiemogelijkheden en toewijding om de operationele veiligheid en efficiëntie van zijn klanten te verbeteren. Deze samenwerking brengt ons een stap dichter bij het ontsluiten van de autonome vrachtmarkt.”

Paccar

Paccar is een wereldwijde technologieleider in het ontwerp, de fabricage en klantenondersteuning van trucks. Het gaat om lichte, middelzware en zware vrachtwagens onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. Het bedrijf ontwerpt en fabriceert ook aandrijflijnen, levert financiële diensten en distribueert truckonderdelen wereldwijd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie