| 11:30 | Korneel Luth

Paccar heeft wind in de zeilen

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van DAF, laat goede financiële cijfers zien.

Paccar meldt een sterk tweede kwartaal, dankzij stijgende truckverkopen in Amerika en Canada, en dankzij een goed lopende aftermarket en onderdelenverkoop wereldwijd.

“Ik ben zeer trots op onze 22.600 werknemers die dit prachtige resultaat hebben waargemaakt voor onze aandeelhouders en klanten”, zegt Ron Armstrong, de CEO van Paccar.

Stijgende winst en omzet

De winst kwam uit op 319,2 miljoen dollar, een toename van negen procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2013. 

De verkoopcijfers en opbrengst van alle financiële diensten kwamen in totaal op 4,57 miljard dollar uit, een toename van zes procent vergeleken met de 4,30 miljard dollar van hetzelfde kwartaal in 2013.

Dit levert een gezonde balans op en dat is natuurlijk goed nieuws voor de aandeelhouders. Maar het stelt Paccar ook in staat om door te gaan met investeren in de ontwikkeling van nieuwe trucks en aandrijftechnieken.

De afgelopen drie jaar werd al 2,1 miljard dollar in de ontwikkeling van nieuwe producten gestoken. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe vier-assige DAF CF- en XF-trucks, onder andere in CF Construction-uitvoering, XF-zwaartransportrekker en andere CF- en XF-motorwagens. Peterbilt en Kenworth zagen de introductie van kleinere frontstuurtrucs, gebaseerd op DAF’s LF.

Marktleider

DAF is momenteel marktleider in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. Maar ook in andere markten doet DAF het goed. Volgens DAF-topman Harrie Schippers zijn DAF’s niet alleen gewild vanwege hun kwaliteit en lage operationele kosten, ook de restwaarde van DAF’s op de tweede hands-markt speelt een rol in het succes. Overigens draagt ook de Braziliaanse en Zuid-Amerikaanse markt haar steentje bij. DAF produceert sinds een tijdje trucks in Brazilië.

Paccar heeft wind in de zeilen
Ook als drie-assig chassis is de nieuwe Euro 6-CF verkrijgbaar.

Extra foto's Truckstar 09/14
CF 310 bakwagen voor de distributie. In Truckstar 09/2014, die deze week uitkomt, vind je een rij-impressie met een viertal Euro 6 DAF-bakwagens, waaronder deze pittige CF.

DAF start productie XF/CF bakwagens
De CF Construction is als vier-assige kipper te krijgen. De Construction-series is één van de nieuwe truck-series die DAF (en Paccar) heeft kunnen ontwikkelen.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie