PACCAR Financial Europe
| 15:30 | Arjan Olsthoorn

PACCAR Financial Europe viert zijn 20ste verjaardag

PACCAR Financial Europe viert zijn 20ste verjaardag. Volgens het bedrijf is in deze twee decennia de organisatie voor zowel klanten als dealers in Europa uitgegroeid tot de belangrijkste financieringsmaatschappij bij de aanschaf van DAF trucks.

Een team van 375 professionele en gepassioneerde medewerkers biedt klanten van DAF financiële producten en diensten. Deze zijn volledig afgestemd op de transportsector.

Twintig jaar geleden zette een klein projectteam in Europa een aantal bedrijven op dat zou uitgroeien tot PACCAR Financial Europe (PFE). Een one-stop-shop voor DAF-klanten die behoefte hebben aan een op maat gemaakte financiële oplossing. Daarnaast ondersteunt PFE het DAF-dealernetwerk bij de financiering van nieuwe vrachtwagenvoorraden.

Zestien landen

PFE begon in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Italië. Anno 2021 is het actief in niet minder dan zestien Europese landen. Het financiert één op de drie nieuwe DAF-trucks; hét bewijs dat PACCAR Financial Europe voor zowel klanten als dealers dé toonaangevende financier van DAF trucks is.
In de loop van de tijd heeft PFE zijn productassortiment uitgebreid met aanvullende diensten waaronder de financiering en administratieve afhandeling van onder meer reparatie & onderhoud, verzekeringen en wegenbelasting. Recentelijk werd ook succesvol gestart met cross-border financiering.

55.000 trucks

Vandaag de dag heeft PACCAR Financial Services Europe, waar ook PacLease onder valt, in Europa meer dan 55.000 trucks in portefeuille. Naast financiering zorgt PFE ook voor de verkoop van gebruikte vrachtwagens voor zowel DAF als PFE. Dat gebeurt vanuit een groeiend aantal DAF Used Truck Centers door heel Europa.

‘We kennen de business’

Gerrit-Jan Bas, Managing Director van PFE: “Onze wortels liggen in de truck en transport industrie. Omdat we volledig toegewijd zijn aan deze sector met zijn cyclische natuur begrijpen we als geen ander onze klanten en wat zij nodig hebben. Dat is wat ons werkelijk onderscheid van onafhankelijke partijen; deze business heeft voor ons geen geheimen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie