Overlast kamperende chauffeurs Zeeland
| 11:25 | Korneel Luth

Overlast kamperende chauffeurs Zeeland

Verschillende Zeeuwse gemeenten hebben last van kamperende Oost-Europese chauffeurs, vooral in Zeeuws-Vlaanderen.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Omroep Zeeland. In de gemeenten Terneuzen, Hulst en Sluis in Zeeuws-Vlaanderen en in de gemeente Reimerswaal (Rilland, Kruiningen, etc.), is het ieder weekend een onhygienische bende.

De Oost-Europese chauffeurs strijken neer op industrieterreinen en parkeerstroken om hun weekendrust te maken. Ze doen overal hun behoefte, laten flink wat afval achter en veroorzaken een gevoel van onveiligheid bij omwonenden.

Grens met België

De gemeenten liggen direct over de grens met België en dat verklaart de overlast. België staat het chauffeurs niet toe de 45 uurs weekendrust in de cabine door te brengen en de Oostblokkers wijken uit Nederland.

Terneuzen, Hulst en Sluis hebben inmiddels de Algemene Plaatselijke Verordening aangepast; overnachten in de truck is niet langer toegestaan.

Ook op provinciaal niveau wordt geprobeerd oplossingen te vinden. Zeeland wil op langere termijn goede verzorgingsplaatsen voor chauffeurs die hun rust moeten maken.

Echte oplossing uit Brussel en Den Haag

Een echte oplossing moet echter vanuit Brussel en Den Haag komen, zo vinden de gemeenten. Ze hebben de problemen bij de minister onder de aandacht gebracht.

Overigens zou het sinds deze zomer ook in Nederland verboden zijn om de lange weekendrust in de cabine door te brengen. Er wordt echter niet op gecontroleerd.

Lees ook:

P-overlast verschuift naar Nederland

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie