VW Meteor
| 11:46 | Arjan Olsthoorn

Oude MAN TGX wordt VW Meteor in Brazilië

Volkswagen Brazilië presenteert zijn nieuwe serie zware vrachtwagens met de nieuwe VW Meteor. Deze truck is alleen beschikbaar voor de Zuid-Amerikaanse markt en is gebaseerd op de MAN TGX.

Op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat iemand een MAN TGX heeft omgebouwd. Neem een TGX en maak er een nieuwe grille met Volkswagen-look voor. Het zit echter anders, want het is officieel een echte Volkswagen. En de verantwoordelijke benadrukken dat het de grootste Volkswagen is die ooit heeft bestaan.

VW Meteor

De VW Meteor zal echter niet in Europa leverbaar zijn, maar is bedoeld voor de Braziliaanse markt en zal daar ook worden gebouwd. Hiermee voegt Volkswagen Caminhões e Ônibus een nieuwe en grotere serie toe aan de bekende Constellation. De Meteor wordt aangedreven door de D26 zescilinder van MAN, die sinds kort ook in Brazilië wordt geproduceerd. De truck is leverbaar met een 460 of 520 pk sterke motor en is gekoppeld aan de geautomatiseerde Traxon-transmissie met 12 of 16 versnellingen van ZF. Het interieur is gelijk aan zoals wij dat kennen van de MAN TGX.

MAN zal echter niet van de Zuid-Amerikaanse markt verdwijnen. Volkswagen vertrouwt uitdrukkelijk op het naast elkaar bestaan ​​van zowel merken als modellen.

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie