Orka Morgan vertrokken
| 10:22 | Truckstar Redactie

Orka Morgan vertrokken

De veelbesproken orka Morgan is onder politiebegeleiding vertrokken vanuit het Dolfinarium in Harderwijk.

De jonge vrouwtjes-orka werd met een grote hangmat in een speciale transportkist in een vrachtwagen gehesen en vertrok op dinsdagmorgen om half 10 richting een vliegveld. Daar werd het dier overgeladen op een vliegtuig en naar Tenerife gevlogen.

Verzorgers bleven de gehele reis bij het dier en zorgden dat het eten kreeg en dat het bovenlichaam nat bleef. De transportkist was deels gevuld met water.

Gered uit de Waddenzee
Morgan werd op 23 juni 2010 gered uit de Waddenzee. Het dier was toen ernstig vermagerd en verzwakt. Het Dolfinarium in Harderwijk adopteerde de orka, die vervolgens snel weer aansterkte. De vraag was daarna, wat te doen met het dier.

Volgens een groep orka-experts was terugplaatsen in zee onverantwoord en daarom werd een nieuw thuis voor Morgan gevonden: Loro Parque in Tenerife. Daar is Morgan nu naartoe gevlogen.

Orka Coalitie
Een groep dierenactivisten, verenigd in de Orka Coalitie, spande onlangs een rechtszaak aan tegen het dolfinarium. Zij wilden dat Morgan weer teruggeplaatst werd in zee. De rechter bepaalde op 21 november echter dat het dier naar Tenerife mag.

Op de website van het Dolfinarium vind je meer informatie over Morgan en hoe het transport in zijn werk ging.

Foto: Morgan wordt in haar hangmat in de transportkist gehesen, in de klaarstaande truck van Elgersma Transport uit Harderwijk. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie