Oppassen voor scholieren
| 06:55 | Truckstar Redactie

Oppassen voor scholieren

Sinds gisteren gaan de komende drie weken alle kinderen weer naar school. Dat vraagt extra waakzaamheid in het verkeer.

Traditiegetrouw is daarom de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ ingeluid. Veilig Verkeer Nederland vraagt in samenwerking met Pearle Opticiens aan weggebruikers om extra waakzaam te zijn vanwege schoolgaande kinderen. Onderdeel van de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen!’ is een verkeerslesbrief, speciaal gericht op het bevorderen van de zichtbaarheid van kinderen in het verkeer. Daarnaast deelt Pearle in heel Nederland snapbands uit. Dit zijn reflecterende armbanden die bij donker weer voor meer zichtbaarheid moeten zorgen.

Veilig

Astrid van der Windt, projectleider Veilig Verkeer Nederland: ‘Het is belangrijk dat iedereen die deelneemt aan het verkeer, veilig is en zich ook veilig voelt. Nu de kinderen op de fiets en te voet weer in grote groepen naar school gaan, is het belangrijk dat we ons daar bewust van zijn. Het lijkt een open deur, maar heel veel verkeersellende is te voorkomen als alle verkeersdeelnemers optimaal kunnen zien en de kinderen goed zichtbaar zijn’.

Cijfers

In 2014 kwamen dertien kinderen om het leven door een ongeluk op de fiets; in 2013 waren dit er vijf. In 2012 vielen er ook dertien slachtoffers. Dat aantal moet omlaag en daarom wordt ook dit jaar weer aandacht gevraagd voor goede verkeerslessen op school en goede begeleiding door ouders. De gratis snapbands zijn sinds maandag 17 augustus af te halen bij de winkels van Pearle (zolang de voorraad strekt).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie