Devooght-Verleye
| 11:57 | Rik Werner

[Update] Ophef over diefstal ‘truck vol chemicaliën’ in België

Een storm in een glas water, naar nu blijkt. Internationale media meldden de diefstal van een truck vol chemicaliën in België. Met het brandbare goedje zou gemakkelijk een bom gemaakt kunnen worden. Interpol zou zelfs zijn ingeschakeld, maar de internationale politiedienst ontkent dat stellig.

De zwarte truck, met naar werd beweerd 33.500 liter chemicaliën aan boord, is afgelopen zaterdag gestolen in Zedelgem, bij Brugge. De ‘explosieve’ diefstal komt naar buiten, juist op het moment dat België besluit het terreurdreigingsniveau te verlagen. Politiekorpsen in België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Luxemburg, Italië en Nederland zouden inmiddels naar de truck uitkijken. Het kenteken van de truck zou 1-QEB-708 zijn, maar het is aannemelijk dat de dieven de kentekenplaten intussen hebben verwisseld.

Oliezuur

Het betreffende transportbedrijf, Devooght-Verleye, heeft met opperste verbazing gereageerd op de commotie. ,,Die oplegger was helemaal niet gevuld met chemicaliën, maar met simpele olie die gebruikt wordt voor de productie van zeep, tandpasta en scheerschuim”, laat directeur Nick Verleye in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws  optekenen.  ,,Ik weet niet waar Interpol het verhaal haalt dat het om chemicaliën zou gaan waarmee explosieven kunnen vervaardigd worden. Uit de officiële papieren die ik de politie overhandigde blijkt dat het om oliezuur gaat. Door de heisa slaap ik al enkele dagen niet meer. Ik hoop zo snel mogelijk mijn oplegger terug te hebben. De oplegger zelf kost immers al 85.000 euro en de lading op zich nog eens 25.000 euro.”

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie