Opbouw festival begonnen
| 18:12 | Korneel Luth

Opbouw festival begonnen

Eigenlijk waren we maandag al gestart, maar op dinsdag is de opbouw van het Truckstar Festival 2015 op het TT Circuit echt begonnen.

Op de paddock van het nog ernstig lege TT Circuit ontwaarden we vanmiddag chauffeur Henri Kuiper van Riwal uit Leek. Henri kwam een terrein-heftruck brengen, nodig voor het plaatsen van aggregaten en andere zware items.

Opbouw festival begonnen
Nu is het nog ‘eng leeg’ op de paddock van het TT Circuit, maar dat is op vrijdag wel anders.

Lossen in de mooiste Truckstraat

Het lossen van die heftruck gebeurde op een bijzonder stukje paddock; straks staan op deze plek de 24 mooiste trucks van Nederland.

“Ik kom zeker het weekend langs, als bezoeker. Ik vind het festival prachtig mooi – maar ook mooi om hier nu te staan lossen”, zegt Henri. “Ik heb zelf ook een aantal keren met de truck langs de baan gestaan.”

“Na het weekend kom ik natuurlijk weer terug om de heftruck op te halen.” En dat is mooi werk, want zonder de medewerking van alle leveranciers en chauffeurs is er geen festival. De komende dagen wordt de boel verder opgebouwd en aangekleed zodat alles op vrijdag klaar is voor de maar liefst 2.200 deelnemende trucks en verwachte 55.000 bezoekers!

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie