| 13:48 | Bert Mateboer

Op bezoek bij Rollin Transport

Deze week bracht Jan Jaap, medewerker van Truckstar, een bezoek aan Rollin Transport in Richfield, Wisconsin. Dit transportbedrijf staat bekend vanwege de zeer bijzondere trucks waarmee gewoon transportwerk wordt gedaan.

De Rollin-trucks zijn van binnen en van buiten volledig aangepast en zien er fantastisch uit. Toch worden ze niet gespaard : er moet gewoon mee gereden worden om geld te verdienen. Wisconsin staat bekend om zijn strenge winters en de Rollin-trucks rijden ook gewoon door de rest van Noord-Amerika onder alle omstandigheden.

Het bezoek aan Rollin was extra leuk omdat het Truckstar Festivalmodel in 2015 gebaseerd is op een truck van Rollin, een Peterbilt. Als vertegenwoordiger van Truckstar overhandigde Jan Jaap Verweij een van deze modellen aan de chauffeur op deze Peterbilt: Kevin Pascavis, bijgenaamd Biggz. De Peterbilt heeft reeds 1,3 miljoen mijl op de klok. De trailer heeft een schuifkap die zowel naar voren als naar achteren compleet opengeschoven kan worden. Het merk van de trailer is MAC. In de Truckstar supertruckspecial van vorig jaar staat een reportage over deze prachtige truck met foto’s van Ferdy de Martin.

De Peterbilt heeft al 1,3 miljoen mijl op de klok

Truckstar organiseert elk jaar een Amerikareis in samenwerking met de Dutch Mack Fanclub. Ook dit keer is het een fantastische kans voor liefhebbers om in contact te komen met Amerikaanse trucks en alles wat daarmee te maken heeft. Maar er worden ook om een paar prachtige steden en attracties bezocht. De editie van 2017 gaat naar Houston, New Orleans, Memphis, Nashville, Bardstown en Louisville. Tijdens deze reis bezoekt men de NASA, Battleship USS Alabama, het geboortehuis van Elvis, de Mid America Trucking Show, veel truckstops, dealers en nog veel meer.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie