Onderweg met de nieuwe XF!
| 07:14 | Truckstar Redactie

Onderweg met de nieuwe XF!

De nieuwe Daf XF wordt langzaamaan gemeengoed. Truckstar is deze week onderweg met eigenrijder en XF bezitter Harold den Hartog.

Toen Harold begin juni zijn nieuwe XF op de weg zette, oogstte deze veel bewondering. En daarin blijkt nog niets veranderd! Onderweg voor vaste opdrachtgever Winde GT France naar Clermont Ferrand, valt de auto bij menig medeweggebruiker in positieve zin op. Begrijpelijk, want nog maar weinig XF’s zijn zo uitgebreid opgebouwd als de zijne. Dat, in combinatie met de frisse kleurstelling, laat menig truckliefhebbers hart sneller slaan. Of doet hem of haar in ieder geval besluiten om snel een fotootje te schieten.

Gewend

Harald is inmiddels aan de aandacht gewend geraakt: “Ik was een van de eersten met dit model en daarmee heb je gewoon meer bekijks”. Dat dit ook weleens verwarrend is, blijkt uit het voorbeeld dat de geroutineerde Frankrijkrijder geeft. “Regelmatig rijd je binnendoor en wordt er naar je geknipperd door onbekenden. Maar of het daarbij nu om de auto of om een controle gaat, is dan maar afwachten!”.

Positief

Wat betreft de prestaties van de auto, wordt onze eerste positieve indruk alleen maar bevestigd. Ook deze XF, met 460 pk, blijkt uiterst rustig, zeer soepel schakelend en heeft ongekende kracht, juist ook onderin het toerengebied. Daarnaast biedt de uitgebreide boordcomputer een schat aan interessante informatie en vormt de Driver Performance Assistent een leuke trigger om een gunstig verbruik te realiseren.

Onderweg met de nieuwe XF!
Harold den Hartog is al sinds zijn 21e eigenrijder

Vandaag komt de oplegger leeg bij drie adressen nabij Clermont Ferrand. De terugvracht is nog even afwachten, maar is naar alle waarschijnlijkheid bestemd voor Nederland. Een plezierige rit, zeker met dit stuk gereedschap! 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie