Onderweg komt terug
| 11:41 | Korneel Luth

Onderweg komt terug

Het radioprogramma Onderweg van presentator Bob van Beeten komt terug!

Dat meldt Bob van Beeten. Het chauffeurs-radioprogramma Onderweg komt vanaf 4 april weer terug. Het zal worden uitgezonden door KBC Radio op AM 1602 middengolf, DAB+ en internet. 

Onderweg was tot en met 27 november te beluisteren maar moest toen stoppen, onder andere vanwege financiële redenen. Bob van Beeten legt uit: “Onderweg werd sinds vorig jaar door Transportradio en KBC Radio uitgezonden. Op eigen kracht met behulp van donateurs van Stichting Steun Onderweg konden we het op kortegolf lang volhouden, maar dat was vanaf december 2015 niet meer mogelijk.”

Prioriteit aan gezin

“Een stop was het gevolg en ook weer om prioriteit te kunnen geven aan mijn gezin. KBC Radio heeft voor mij steeds de mogelijkheid opengehouden om een radioprogramma te gaan presenteren. En in goed overleg heb ik besloten om vanaf maandag 4 april 2016 van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 12 uur de draad weer op te pakken.”

“Dus met een eigen radioprogramma, genaamd ‘Onderweg’, dat zal worden uitgezonden door KBC Radio op AM 1602 middengolf, DAB+ en internet. Inhoudelijk wordt er nog gebouwd aan het programma, zal het ook moeten groeien en er zal zeker verschil zijn met ‘vroeger’. Muziek voert namelijk bij KBC Radio de boventoon, maar vanaf 1 april zal een aantal DJ’s programma’s gaan presenteren.”

Vanaf 4 april op AM 1602, DAB+, internet

Vanaf 4 april is Bob van Beeten één van die presentatoren. Onderweg zal elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur te beluisteren zijn. Bob van Beeten: “Dat betekent dus dat er ook ruimte is voor nieuws dat Nederlandse chauffeurs en de transportsector aangaat!

Vooralsnog wordt niet op de korte golf uitgezonden – wel op de middengolf AM 1602. “Als er in de toekomst voldoende mogelijkheden zijn, met name via Stichting Steun Onderweg, dan kunnen we met elkaar bekijken of de behoefte nog steeds bestaat of dat alternatieven intussen voldoende voorhanden zijn”, zegt van Beeten, die er aan toevoegt weer veel mooie uren te gaan beleven ons chauffeurs: Ik heb jullie gemist! Op vrijdag 1 april (ik zeg dat dat geen grap is) een voorproefje van de doordeweekse uitzendingen van Onderweg tussen 10 en 12 uur op KBC Radio.  

Lees ook:

Transportradio Onderweg uit ether

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie