onderhoud A50
| 10:17 | Arjan Olsthoorn

Onderhoud A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaassen

Rijkswaterstaat start op 30 mei 2021 met het groot onderhoud aan de snelweg A50 tussen knooppunt Beekbergen en aansluiting Vaassen in beide richtingen. De A50 krijgt een flinke opknapbeurt. Tijdens het merendeel van de nachten en weekenden werken we aan de weg.
Het 11 km lange traject wordt in verschillende fases aangepakt, waarbij forse verkeershinder ontstaat door een gedeeltelijke of volledige afsluiting van de snelweg. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten en een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/h.

Vervanging asfalt

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de A50 tussen Beekbergen en Vaassen voor geluiddempend asfalt. Daarnaast voeren we andere onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het aanbrengen van markeringen. Aan de viaducten in dit traject herstellen we voegen, voeren betonreparaties uit en vervangen of vernieuwen de vangrail, waar nodig.

Werkzaamheden in fases

  • Van 30 mei tot 25 juni 2021

De werkzaamheden starten met het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn-Noord en Vaassen in beide richtingen. Doordeweeks zijn overdag altijd 2 rijstroken per richting beschikbaar om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. In de nachten en weekenden is er een rijstrook minder beschikbaar.

  • Van 3 tot 12 juli 2021

Van 3 tot 12 juli is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Apeldoorn in beide richtingen aan de beurt. Hierbij is het noodzakelijk de A50 gedurende 5 nachten volledig af te sluiten in de richting van Zwolle. Tevens is de weg een weekend afgesloten in de richting van knooppunt Beekbergen.

  • Van 16 juli tot 2 augustus 2021

In de laatste 3 weekenden van juli werken we aan de parallel- en hoofdrijbaan van de A50 bij Apeldoorn. Dit is inclusief de op- en afrit Apeldoorn (24). Tijdens het werk aan de hoofdrijbaan wordt het verkeer over 1 rijstrook geleid met een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/h.

Tussen de fases is er ruimte voor voorbereidende werkzaamheden, zoals de op- en afbouw van de verkeerssystemen, (terug)plaatsen van vangrails en verwijderen of aanbrengen van tijdelijke pechhavens. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen afsluitingen.

Advies aan weggebruikers

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie