Ogen meten in mobiel oogmeetstation
| 11:32 | Truckstar Redactie

Ogen meten in mobiel oogmeetstation

Veilig Verkeer Nederland en Pearle onderzoeken ‘Goed Zien in het Verkeer’.

Vanaf afgelopen donderdag tot en met woensdag 16 september onderzoekt Veilig verkeer Nederland in samenwerking met Pearle het zicht van verkeersdeelnemers. Uit onderzoek uit 2011 bleek dat 1 op de 10 automobilisten niet optimaal ziet en beter kan zien door het dragen van een bril of door een aanpassing van de sterkte van de brillenglazen. Aankomende periode worden deze cijfers opnieuw onderzocht. 

Oogmeting

Maarten Struijk, vrachtwagenchauffeur van beroep, liet als één van de eersten zijn ogen controleren in het oogmeetstation bij tankstation Total Oudenhorst te Woudenberg. Struijk: “Ik heb al meer dan vier miljoen kilometer gereden en nu blijkt dat ik eigenlijk een bril moet dragen. Gelukkig heb ik tot nu toe schadevrij gereden, maar uiteraard is goed zicht heel belangrijk om bijvoorbeeld de afstand tussen mijn wagen en andere auto’s in te schatten.” 

Meedoen?

Iedere bestuurder die zijn of haar ogen wil laten controleren, kan meedoen. Tot en met woensdag 26 augustus kan dit bij het oogmeetstation bij Total Oudenhorst en tot en met woensdag 16 september bij iedere Pearle winkel in Nederland. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie