waterstoftankstation
| 17:20 | Arjan Olsthoorn

OG opent 350 bar waterstofvulpunt in Amsterdam

Het eerste waterstofvulpunt voor groottransport (350 bar) in Amsterdam is een feit. Dit vulpunt is gelegen aan de Australiëhavenweg 116 in Amsterdam en is 24/7 beschikbaar. Het waterstofstation is gerealiseerd op een bestaande locatie van OG waar uitsluitend 100% schone brandstoffen beschikbaar zijn.

Het vulpunt is uniek, omdat er zowel personenauto’s, bestelbussen als vrachtwagens bediend kunnen worden. Dankzij aanpassingen aan het station is dit het eerste publieke waterstofstation in Amsterdam waar 350 bar én 700 bar waterstof getankt kan worden. Het waterstoftankstation is geleverd door NEL Hydrogen uit Denemarken. NEL is één van de grootse bewezen leveranciers in Europa en heeft veel ervaring met het aftanken 350 bar voertuigen.

Joyce van Os de Man, directeur Benelux OG: “Meerdere partijen hebben al aangegeven op waterstof te gaan rijden met vrachtwagens en afvalinzamelingsvoertuigen in de omgeving. Dit zijn voornamelijk bedrijven in de logistiek en bouwsector. Hier zijn we ontzettend blij mee. Namen van deze bedrijven worden nader bekend gemaakt.”

OG Dream Station

Naast waterstof kan er op deze locatie ook Bio-CNG, vloeibare Co2 en elektriciteit afgenomen worden. Dit maakt deze locatie een OG Dream station. Een OG Dream station is een locatie waar uitsluitend een mix van diverse schone brandstoffen wordt aangeboden. Zo wordt schoon rijden voor iedereen bereikbaar.

Ambitie OG

OG heeft naast het station in Amsterdam ook waterstof locaties in Assen en Den Haag. Momenteel is OG actief met diverse nieuwe waterstofprojecten. Geplande locaties zijn bijvoorbeeld Leeuwarden, Schiphol, Borne, Heerenveen, Delfzijl, Breda en op diverse plekken in Drenthe.

OG heeft de ambitie om één van de grootste aanbieders te worden op gebied van waterstof. OG is dan ook betrokken bij de productie van 100% groene waterstof uit zonne-energie uit Nederland. Bij dit project, genaamd Sinnewetterstof, wordt overschot van groene stroom omgezet naar groene waterstof. Wel zo duurzaam.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie