Noorse beauty met Hollandse look
| 18:51 | Korneel Luth

Noorse beauty met Hollandse look

Bij het Noorse Thor Tenden Transport werd onlangs deze knappe Zweed afgeleverd: een zeer strak opgebouwde, platte Volvo FH16 750 sleepas-trekker.

Chauffeur op de nieuwe Volvo FH16 is Asbjørn Benæs, vertelt Johan Spronk, de Nederlandse Tenden-chauffeur met wie wij een jaar geleden een prachtige rondrit door West-Noorwegen en de omgeving van Oslo meemaakten. 

Johan: “Asbjørn kreeg een lage 750 omdat hij dat graag wilde. Een tevreden chauffeur doet namelijk beter zijn best, zo is de gedachte van Rolf Tenden, onze directeur. De truck is ‘oldskool Holland-style’ opgebouwd, volgens Asbjørn.”

Noorse beauty met Hollandse look
Tijdens het Stryn Motor Festival 2016 won de truck de publieksprijs.

“Het opbouwwerk is gedaan door Nomek, een bedrijf hier bij ons in Stryn. Er komt een Knapen Walking Floor-trailer achter waar hij afval mee gaat rijden”, vervolgt Johan. 

Noorse beauty met Hollandse look

Noorse beauty met Hollandse look
Ronde verstralers, waarvan twee naast de lichtbak op het dak, ronde achterlichten en zwaailichten geven de truck samen met het zeilenrek op het dak een Hollandse look. Een fikse zonneklep en grote staande pijpen voegen nog wat extra’s toe. Alles bij elkaar is het geheel echter rustig en strak gebleven. Overigens is het Volvo Iron Mark van het front verdwenen en ook niet in de grille teruggeplaatst. 

Bekijk ook:

Extra foto’s bij Truckstar 07/2015 van de rit die we met Johan Spronk en zijn Scania R620-combi door Noorwegen reden.

 

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie