Noodweer in Frankrijk: A10 Orléans dicht
| 15:13 | Korneel Luth

Noodweer in Frankrijk: A10 Orléans dicht

In Frankrijk is plaatselijk zoveel regen gevallen, dat hele gebieden overstroomd zijn en wegen afgesloten zijn.

In Orléans en omgeving is de A10 vanaf Tours richting Orléans dicht en ook andere, regionale en lokale wegen zijn afgesloten. De A85 is in oostelijke richting afgesloten tussen Tours en de aansluiting met de A71. De A10 is ook ter hoogte van Orléans dicht tot aan de aansluiting met de A19.

Onderweg naar Pithiviers

Nederlandse chauffeurs die in het gebied onderweg zijn, proberen via binnendoorroutes op de plaats van bestemming te komen. Zo ook chauffeur Tom Weerts, die vandaag onder andere van Vierzon naar Pithiviers moest. 

“De navigatie gaf al vertraging aan, dus we zaten al op Google Maps te kijken om de beste route naar Pithiviers te vinden. De autoroute is bij Orléans in ieder geval niet begaanbaar”, zegt Tom. “Maar ook de binnendoorwegen zijn afgesloten. De brandweer staat het verkeer om te leiden. Veel wegen zijn ondergelopen.” 

Noodweer in Frankrijk: A10 Orléans dicht
Deze foto’s van chauffeur Tom Weerts laten er geen twijfel over bestaan. Hele gebieden in de buurt van Orléans staan blank.  

Regengebied trekt naar het zuiden weg

Het gebied met regen- en onweersbuien dat verantwoordelijk is voor de hevige regenval, trekt nu vanuit het noorden via de centrale delen richting het zuiden van Frankrijk.

Openingsfoto: De ondergelopen A10. (Facebookpagina Frankrijk Rijders)

Klik hier voor real-time verkeersinformatie over de Franse autoroutes

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie