Nogmaals DAF XT
| 12:30 | Truckstar Redactie

Nogmaals DAF XT

Zondag lieten we je al enkele amateurfoto’s zien van de DAF 105.460 XT van A. Jansen. Inmiddels beschikken we over beter beeldmateriaal.

Op deze foto’s komt de neuzige DAF veel beter uit de verf. Een supermachine die het predikaat torpedo met recht mag dragen,vinden wij als redactie van Truckstar!

Als basis voor de truck dient een DAF XF105.460 FTT en onderhuids is er dan ook niet veel veranderd. Het principe is dus hetzelfde als bij de Iveco Strator; een frontstuurtruck wordt door een dealer omgebouwd tot een volwaardige torpedotruck.

Geheim
DAF-dealer De Burgh bouwde twee van deze mastodonten voor Jansen. Dat alles gebeurde in het geheim met een team van zes personen. Zelfs de receptioniste van De Burgh wist deze week niet waar we het over hadden toen we vroegen naar dit bijzondere project! Inmiddels zijn de trucks het gesprek van de dag en De Burgh beraadt zich nu of ze met deze truck de markt op gaan.

Op dit moment legt men de laatste hand aan de bijzondere voertuigen voor Jansen. Als de trucks in januari aan het werk gaan zijn wij er als eerste bij voor een uitgebreide reportage! 

 

Nogmaals DAF XT

6 Reacties
  1. Interieur zal weinig anders zijn, hooguit een vlakke vloer en iets meer ruimte onder bed.
    Van mij mogen ze er meer gaan bouwen! Na de Strator nu de XT. Zijn er weer 2 torpedo’s.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie