Sfeer, spanning en poetsen
| 13:46 | Truckstar Redactie

Nog Harder Lopik: exclusief feestje

Een exclusief, maar heerlijk gezellig truckfeestje, dat was Nog Harder in Lopik 2013.

Nog Harder werd voor het eerst georganiseerd in 2001. Nu in 2013, is de truckshow een begrip, maar als je als bezoeker aan komt rijden, zie je meteen dat van de gemoedelijke, kleinschalige sfeer niets verdwenen is.

Crème de la crème uit heel Europa

En dat is mooi. Maar ook mooi is het kaliber trucks dat op Lopik staat. Dat is namelijk de crème de la crème van dik opgebouwde trucks uit alle hoeken van Europa. Vanuit Finland tot Noorwegen, Ierland, Italië en zelfs Griekenland komen de strakste en dikste auto’s naar de mooie uiterwaard langs de Lek bij Jaarsveld en Lopik.

Er stonden 210 trucks op vrijdag 2 augustus en zaterdag 3 augustus. Daaromheen dromde er een grote, gezellige groep bezoekers. “Er komt ieder jaar natuurlijk veel publiek uit de regio op af”, zegt Hein Verweij van de organisatie. “Die mensen vinden het gewoon gezellig, en komen even kijken. Maar er komen ook bezoekers uit heel Europa, en die komen natuurlijk maar voor één ding: de trucks.”

Bij elkaar geeft dat een gemoedelijke en enthousiaste sfeer tussen de prachtige trucks. Maar er speelt meer mee: “We zijn daarnaast ook afhankelijk van het weer”, vervolgt Hein. “En dat was op vrijdag heel warm  en zonnig, en op zaterdag ook mooi maar iets koeler, en gelukkig geen regen!”

Nog Harder Lopik: exclusief feestje

Gratis en winst catering naar goede doelen

Nog Harder werd ook dit jaar georganiseerd en gerund door vrijwilligers, het was opnieuw gratis toegankelijk en ook het parkeren was gratis. Het enige waar geld aan verdiend werd, was de catering. Maar de winst daarvan gaat ook dit jaar in z’n geheel naar een aantal goede doelen.

Hein: “Vorig jaar hielden we 45.000 euro over. Dit jaar verwachten we een vergelijkbaar hoog bedrag. En omdat het zoveel is, geven het aan verschillende goede doelen.” Welke dat zijn, wordt later bekend gemaakt, evenals het exacte bedrag.

Verder deelt de organisatie ieder jaar prijzen uit aan de tien mooiste trucks. De top drie staat hieronder:

1 – STM Scania R730 (Frankrijk)
2 – Matisen Scania R500 (Denemarken)
3 – Harry van Dalen Volvo FH16 (Nederland)   

We hebben een klein fofo-albumpje samengesteld van Nog Harder, maar ook op de website van Nog Harder vind je foto’s van dit bijzondere truck-treffen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie