NL truck met drugs in Hongarije
| 13:40 | Korneel Luth

NL truck met drugs in Hongarije

Een Nederlandse chauffeur is in Hongarije gepakt met 417 kilo marihuana in zijn truck.

Dat meldt de Hongaarse politie. Het gaat om de 33-jarige Alexander V. H. De Hongaarse douane ontdekte de drugs tijdens een controle met een scanner op de grens met Servië bij de grensovergang Röszke. De dichtheid van bepaalde delen van de trailervloer leken af te wijken, waarop besloten werd de trailer te onderzoeken.

410 pakken marihuana

In holle ruimtes onder de laadvloer van de koeltrailer bleken 410 pakken marihuana verstopt te zitten. De trailer staat op Nederlands kenteken. De marihuana heeft in Hongarije een straatwaarde van 420 miljoen Hongaarse forint, bijna 1,4 miljoen euro.

Transport-Online meldt dat de chauffeur er goed vanaf komt aangezien hij en de truck aan de Nederlandse politie zijn, of worden overgedragen. Hongarije kent namelijk een zeer streng drugsbeleid. Op handel en bezit van drugs staan gevangenisstraffen tot tien jaar. Hieronder staat een video van die Hongaarse politie heeft gedeeld op haar YouTube-kanaal.

(Openingsfoto – een heftruck ligt de laadvloer van de trailer op).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie