NL-talige checklists Britse douane
| 12:12 | Korneel Luth

NL-talige checklists Britse douane

De Britse douane heeft een Nederlands-talige versie van de officiële checklist tegen verstekelingen gemaakt.

De Britse douane hanteert al geruime tijd een checklist, of ‘code of conduct’, voor chauffeurs die op Groot-Brittannië rijden.

Aan de hand van deze checklist kun je je truck beveiligen tegen verstekelingen. Wordt er toch een illegaal in jouw truck gevonden, en kun je aantonen dat je de checklist gebruikt hebt, dan kan kwijtschelding of vermindering van een boete volgen.

Die Britse boetes zijn niet mals. Per gevonden illegaal kan de boete oplopen tot 2.000 pond, plus nog eens hetzelfde bedrag voor de werkgever.

In het Nederlands

Hier op Truckstar.nl heb je de links naar de Engelstalige checklists voorbij zien komen in een heel aantal nieuwsberichten over de toestanden in Calais en het verstekelingen-probleem.

Om het Nederlandse wegtransport tegemoet te komen, hebben de Britten hun checklists vertaald. Hier onder staan de links naar de Nederlandstalige checklist, een tien stappenplan en informatie voor werkgevers:

Klik hier voor de Nederlandstalige checklist – om uit te printen, mee te nemen op de auto, en gaandeweg in te vullen. Tip: print meerdere exemplaren uit!

Klik hier voor een Nederlandstalig tien stappenplan met adviezen om te voorkomen dat illegalen zich verschansen in of onder jouw truck.

Klik hier voor een Nederlandstalige gedragscode voor werkgevers om boetes te voorkomen.

Klik hier voor ons Calais-dossier

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie