| 13:49 | Arjan Olsthoorn

Nijhof-Wassink gaat voor LAG-tanktrailers

Nijhof-Wassink heeft 10 roestvrijstalen LAG-tankwagens aangeschaft. De trailers zijn een gebalanceerde  mix van uitrusting, leeggewicht en connectiviteit.

Deze tankers vervoeren zeer specifieke producten die een speciale behandeling vereisen. LAG werkte daarom de binnenzijde van de tank af in hoogglans. Dit verbetert de losmogelijkheden van kleverige producten. Johan Bakker, Fleet Manager bij Nijhof-Wassink licht de keuze voor deze opties toe: “De gevraagde opties counteren mogelijke slijt van dagelijks gebruik en moeten de werkefficiëntie verder verhogen.”

Nijhof-Wassink investeert enorm in digitaal vlootbeheer. Het doel is om de controle op de eigen voertuigen verder te verhogen. Dit kenmerkt ook de nieuwe LAG tankwagens. Ieder voertuig is voorzien van een communicatie-unit dat in onmiddellijke verbinding met het hoofdkwartier staat. Naast de locatie kan de leiding van het bedrijf ook de temperatuur in de verschillende vakken opvolgen dankzij de digitale thermometers die LAG op ieder afzonderlijk vak van de tankwagen heeft geplaatst. Dit is van cruciaal belang bij het transport van bepaalde types van producten.

Nijhof-Wassink en LAG werken ondertussen al meer dan 20 jaar samen. De samenwerking is verantwoordelijk voor een totaal van 1400 voertuigen en eindeloze kilometers op de Europese wegen.  Beide bedrijven zetten de samenwerking ook verder, want naast de aflevering van deze 10 RVS tankwagens, ontvangt Nijhof later dit jaar er nog 30 LAG bulkopleggers bovenop. Nijhof-Wassink wendt deze aankoop deels aan ter vervanging van oudere voertuigen en tevens als uitbreiding van de huidige vloot.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie