Nieuwe Volvo's voor Doesburg
| 16:37 | Boudewijn Bos

Nieuwe Volvo’s voor Doesburg

Drie splinternieuwe, glanzend blauwe Volvo-trucks zijn afgeleverd aan G. van Doesburg Transport in Zaltbommel.

De bestelling bestond uit een matalic blauwe FM en twee FH’s in dezelfde kleur. Deze drie strakke plaatjes breiden het wagenpark van G. van Doesburg internationaal transport uit naar 53 auto’s. 

Goed te spreken over Volvo

De FM trekt de trailers voort met 330 pk en de FH’s doen dat met 460 pk. Met de Euro 6-motoren dragen ze ook hun steentje bij aan het milieu. Het grootste deel van het wagenpark bestaat inmiddels al uit Euro 6 auto’s.

“Uiterlijk zal in 2017 het volledige wagenpark voldoen aan de Euro 6-emissienormen. In dat plaatje passen ook de nieuwe Volvo trekkers. De Volvo FH 460 Globetrotter XL is zeer geschikt voor ons internationale werk. Het brandstofverbruik is laag, de truck schakelt door Volvo I-Shift soepel, maar ook belangrijk zijn de voorzieningen voor onze chauffeurs. Zij zijn erg enthousiast over het rijgedrag en comfort.”

Nieuwe Volvo's voor Doesburg
Een van de nieuwe FH’s voor G. van Doesburg.

Inzet nieuwe Volvo’s

Doesburg heeft vast een aantal trucks in Italië gestationeerd, die van en naar diverse terminals in het noorden van Italië rijden. Dit om 45 ft containers van het bedrijf te laden of lossen. Ook de twee nieuwe Volvo’s FH 460 worden daarvoor ingezet. Voor de distributie in de Benelux wordt de Volvo FM 330 trekker ingezet.

Inmiddels staan er alweer drie Volvo’s in bestelling. “We hebben de trucks samen met Van Dijk Culemborg samengesteld. Wij werken al zo’n twintig jaar met elkaar en hebben uitstekend contact. Er zijn korte lijnen en bij calamiteiten worden we altijd snel geholpen.”

Nieuwe Volvo's voor Doesburg
De drie strakke auto’s bij elkaar voor G van Doesburg internationaal transport.


Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie