Profielfoto - stekeltje
| 20:16 | Truckstar Redactie

Nieuwe Volvo FH XXL

Officieel bestaat ‘ie nog niet, maar Van Winkoop doet daar niet moeilijk over. Voor een Zweedse klant bouwt zij de eerste nieuwe Volvo FH XXL!

De Volvo FH Classic in XXL uitvoering kennen we inmiddels. Voor de Australische markt liet Volvo deze cabinevariant bouwen en geleidelijk aan vonden deze cabines ook hun weg naar Europa. Vooral in Scandinavië en Nederland treffen we af en toe zo’n bijzondere Volvo die 24,5 centimeter langer is dan de standaard cabine. Met het uitkomen van de nieuwe Volvo FH was het wachten tot iemand zijn droom liet verwezenlijken en een slijptol in een nieuwe FH cabine liet zetten. Diegene is nu opgestaan!

Zweed

Een Zweed, wiens naam we nog even geheim houden, heeft Van Winkoop opdracht gegeven deze bijzondere klus te klaren. Voorbeelden, waaronder de Scania van Michel Kramer, waren voor deze liefhebber het bewijs dat Van Winkoop hiervoor de juiste partij was. “Maar een eenvoudig klusje is het beslist niet”, vertelt Bert Ouwendijk van Van Winkoop Truckschade ons. “Dit type Volvo heeft een aantal schuine lijnen waardoor dit karwei weer heel anders is dan bij de Scania’s die we verlengd hebben. En het is de allereerste, dus we moeten alles vanaf het begin aan uitzoeken’’.

Profielfoto - Abrex323
Maar liefst 60 centimeter extra krijgt deze Volvo FH Globetrotter

Eindresultaat

Op internet circuleerden al wat ‘Photoshopjes’ van een nieuwe Volvo FH XXL. Maar waar je in Photoshop eenvoudig een stuk aan de cabine zet en met een kwast de ontstane ruimtes opvult, ligt dat voor een echte modificatie wat anders. Hoe de mannen van Van Winkoop dit oplossen, zullen we blijven volgen. Ook het eindresultaat (de truck wordt in Zweden gespoten en afgeleverd) gaan we in beeld voor je brengen en zie je in ons magazine terug. Daarvoor zul je nog wel even geduld moeten hebben!

24 en 25 juni Trucker & Country Festival Interlaken
Het vraagt wel lef, maar Richard en Bert van Van Winkoop durven het aan!

Nieuwe Volvo FH XXL
Eén van de voorbeelden die op internet circuleren. De schuin oplopende lijn in de deuren is het voor het gemak weggelaten.

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie