Nieuwe Trux-producten voor Actros MP4
| 11:14 | Truckstar Redactie

Nieuwe Trux-producten voor Actros MP4

Reeks van nieuwe aluminium accessoires voor Mercedes trucks.

Trux AB, de Zweedse fabrikant van aluminium truckaccessoires biedt vanaf nu een nieuwe reeks producten voor de nieuwe Actros. Eerder dit jaar introduceerde het merk al een nieuwe lampenbeugel voor op het dak van de Actros. Nu komt daar de ‘Trux Highway’ bull-bar bij.

Het ontwerp is volledig nieuw, en sluit aan op het design van de Actros. Bij de ontwikkeling is verder getracht om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. 

Met een mooi woord noemen de Zweden hun product een ‘Front Protectioning System (FPS)’; ter bescherming van de voorkant van een truck bij een aanrijding met bijvoorbeeld een eland. Prima natuurlijk voor ritten naar het hoge noorden, maar elanden hebben we hier niet en daarom verwachten we dat de Highway hier Nederland vooral zal dienen ter verfraaiing.

De producten zijn leverbaar voor vrijwel alle uitvoeringen van de Actros-reeks. Wel even uitkijken bij aanschaf: in veel gevallen wordt bij montage van een bull-bar de wettelijk toegestane maximum voertuiglengte overschreden.

Trux AB werd opgericht in 1986 en is sindsdien één van de grotere spelers op de markt voor veiligheidsproducten zoals bullbars en lampenbeugels.  Het bedrijf is gevestigd in het Zweedse Ljusdal.

In Nederland zijn de nieuwe Trux-producten leverbaar via Bulthuis Truckparts

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie