Nieuwe software nodig voor Maut-kastje
| 16:28 | Truckstar Redactie

Nieuwe software nodig voor Maut-kastje

Het maut-kastje in je truck heeft binnenkort een software-update nodig. Dat heeft Maut-uitbater Toll Collect meegedeeld aan TLN.

De update is nodig omdat Europa uiteindelijk tot één tolkastje wil komen. Het Duitse inningsysteem gaat ook in omringende landen gebruikt worden, maar dan moet er wel het een en ander veranderd worden aan het kastje.

Bedrag uit display
Een gevolg van de nieuwe software is dat je voor je Duitsland verlaat het maut-bedrag dat je bij elkaar gereden hebt, moet opschrijven. De meeste chauffeurs doen dat pas wanneer ze weer thuis zijn in Nederland. Dan lezen ze het bedrag af van de display van het kastje.

Bij kastjes voorzien van de nieuwe software verdwijnt het bedrag uit de display zodra je door de grens heen bent. Vervelend wanneer je het bedrag in je rittenstaat wilt schrijven, informatie die je nodig hebt voor de factuur voor je klant. Overigens is het bij sommige maut-kastjes nu al zo dat het maut-bedrag verdwijnt als je de grens weer over bent.

1 Reactie
  1. Ik heb ook in een keer een ander software gekregen, stond vanaf zaterdag morgen in 1 keer op het dasplay. Er staat nu alleen op 5 assen en 7.5 ton. Volgens mij staat er helemaal geen mautbedrag meer op het dashplay. Hoe kan ik aan het eind van de week dus of vrijdag of zaterdag het bedrag af lezen. Zo ik het nu bekijk kan ik dus mijn urenstaat en tolwegen bedragen niet meer volledig invullen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie