| 13:23 | Klaas-Jan van Roekel

Nieuwe Scania’s aan het werk

Na een persintroductie met veel tamtam en veel Photoshop-versies op internet kun je nu de eerste New Generation Scania’s aan het werk zien.

Soms nog in de standaard-demokleuren, maar steeds vaker rijden deze trucks in de huisstijl van de eigenaar die daarmee een mooie blikvanger heeft.

Vanuit de fabriek in Södertälje (Zweden) worden de dealervestigingen beleverd met de R- en S-series. Voorlopig is Södertälje de enige fabriek die de nieuwe Scania bouwt. In de loop van 2017 zullen ook de fabrieken in Angers (Frankrijk) en tenslotte Zwolle overgaan op de productie van de nieuwe truck. In de tussentijd zijn het huidige én het nieuwe model allebei verkrijgbaar, waarbij er van de nieuwe series steeds meer uitvoeringen beschikbaar komen.

Doorverkocht

De allereerste Scania die in de kleuren van een Nederlands bedrijf verscheen, was die van Vaex maar deze is inmiddels alweer doorverkocht. Bij Koeltrans Angeren rijdt deze fraaie S450 Highline trekker met oplegger (foto boven) en bij De Vries Transport uit Hoensbroek een R500. Bij Van der Wal Heerenveen (foto onder) staat een R450 in de startblokken en dat geldt ook voor een S520 met V8-motor die bij Meijndert International uit Moerdijk gaat rijden.

Heb jij een mooie primeur? Stuur hem dan door naar de redactie van Truckstar: redactie@truckstar.nl.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie