*

| 12:00 | Robert Servaas

Nieuwe Scania R450 met HMF autolaadkraan voor RuitenVisie

Afgelopen vrijdag kreeg RuitenVisie uit Zwaag de sleutels overhandigd van hun nieuwe vierassige Scania R450 met HMF autolaadkraan. De nieuwe auto zal worden ingezet voor het vervoer en montage van ramen en kozijnen.

De firma RuitenVisie verzorgt allround montage van glas en kozijnen. Van ramen en puien tot aan een complete gevel of glazen brug. Inclusief calculatie, transport naar de bouw en afwerking. Inmiddels telt de onderneming zo’n 40 personeelsleden. Het wagenpark bestaat uit 15 werkbussen en een truck met zware autolaadkraan. Dit was een DAF CF met Hiab kraan, maar deze is nu vervangen door de nieuwe Scania.

De combinatie is door Vlarotech (vestiging Benningbroek) gebouwd in samenwerking met Scania Regio Noord West (vestiging Zwaagdijk). Achter de cabine is nu gekozen voor de HMF9520 + Jib die is voorzien van dubbele loadsense pompen om vlot en nauwkeurig te kunnen draaien. Voor het bedienen op afstand is er een afstandsbediening met kleurendisplay. Patrick Vlaar van RuitenVisie: “We moesten met de tijd mee want ruiten en kozijnen worden steeds groter en zwaarder. Dus moest de nieuwe kraan ook zwaarder worden. Bovendien kunnen we met deze tot 38 meter hoogte komen, met jib kunnen we nog hoger.”

De achterzijde van de laadbak kan uitgeschoven worden om zo meer ruimte te creëren voor het transporteren van glasbokken. Voor de start van de bouw is de Scania R450 met HYVA Nederland compleet in 3d uitgewerkt door Vlarotech. Het spuitwerk is verzorgd door R&B autoschade te Zwaagdijk. Net als de DAF moet ook deze nieuwe Scania minimaal acht jaar meegaan.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie