Nieuwe Scania R410's Hoogendoorn Transport
| 11:21 | Korneel Luth

Nieuwe Scania R410’s Hoogendoorn Transport

Hoogendoorn Transport uit Zwijndrecht heeft negen nieuwe Scania R410 trekkers besteld.

De eerste drie trucks van de order zijn nu geleverd. De rest volgt verspreid over 2016. Vorig jaar nam Hoogendoorn ook al enkele R410-trekkers in gebruik. 

Enthousiasme

Directeur Ad Hoogendoorn was helemaal niet blij toen hij merkte dat hij een deel van zijn vloot eerder dan gepland moest inruilen vanwege de milieueisen op de Maasvlakte. 

Maar zijn ergernis sloeg al gauw om in enthousiasme toen hij de brandstofverbruikscijfers zag van zijn nieuwe Scania’s R410 4×2 Highline-trekkers.

“Dat maakt beslist veel goed, want dat telt elke dag opnieuw door. Sommige collega’s zweren bij zwaardere motoren, maar wij rijden voornamelijk regionaal, wat Benelux en naar Duitsland. Voor wat wij er mee doen, komen we met dit vermogen niets tekort.”  

Nieuwe Scania R410's Hoogendoorn Transport
De order bestaat uit voornamelijk uit Highline-cabines. Directeur Ad Hoogendoorn (R) ontvangt de sleutels van de eerste drie nieuwe Scania’s uit handen van Scania Accountmanager Chris Snelderwaard.

Familiebedrijf

Hoogendoorn is een familiebedrijf en daar is Ad heel trots op. “Mijn vader heeft het bedrijf opgezet en ik zet het voort. We hebben zelfs een familiewapen. Voor zover wij weten, moet er ooit eens ergens een heuse ridder Hoogendoorn hebben rondgelopen. Dat is niet de hoofdreden, maar ik vind wel dat als je een echt familiewapen hebt, je dat best mag laten zien. Daarom zet ik het op elke truck, ook ter ere van mijn vader.”

Hoogendoorn is actief in het ADR-vervoer met tankchassis en containers. Het bedrijf omvat 32 trekkende eenheden waarvan het merendeel Scania. “Onze voertuigen zijn vrij standaard uitgevoerde ADR-gekeurde trekkers. Wel hebben we gekozen voor een aantal premiumopties zoals de luxe chauffeursstoel en de multimedia geluidsinstallatie. Ook hebben we op elk voertuig een PTO-aangedreven compressor. Om de chauffeurs voldoende ruimte in de cabine te gunnen, zetten we RVS-kisten aan het chassis.” 

“Sowieso: je wilt in dit soort transport niet alle noodzakelijke koppelingen en slangen in de cabine hebben. Net zomin als de hele veiligheidsuitrusting van de chauffeur.” 

Chauffeurstrainingen belangrijk

Het succes van de R410 binnen het voertuigpark van Hoogenboom is ook te verklaren vanuit de extra trainingen voor de chauffeurs. “Dat is deels ingegeven vanwege het grote bedrijfsbelang. Een zuinige chauffeur, rijdt bewuster en maakt daardoor ook minder gauw schade.” 

“Maar veel van onze opdrachtgevers vragen ook om aanvullende opleidingen voor alle chauffeurs die bij hun op het terrein komen. Daar is Behavior Based Safety de leidraad en dat werkt door in het hele opereren van een ADR-chauffeur.” 

Scania biedt daarnaast bij elke nieuwe truck een gratis Driver Training (code 95) aan.

Klik hier voor de website van Hoogendoorn Transport

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie