Nieuwe Scania op 23 augustus
| 10:48 | René Grünfeld

Nieuwe Scania op 23 augustus

Scania presenteert op 23 augustus haar gloednieuwe serie zware trucks.

Dat nieuws werd vandaag door Scania bekend gemaakt. Meer dan een foto van een stuur en een dashboard hebben we nog niet, maar het ziet er wel strak uit allemaal. Wat minder revolutionair dan bij de nieuwe Volvo FH en dat zegt wellicht ook iets over de verdere lijnen van het interieur en, wie weet, de buitenkant.

Ook zichtbaar is dat er een gewone handrem is toegepast. Het dashboard lijkt weer om de chauffeur heen gebouwd te zijn met links de snelheidsmeter, rechts de toerenteller en in het midden een donker vlak dat ongetwijfeld een mooi kleurendisplay is.

Het stuur is van onderen iets afgevlakt en bevat heel wat knoppen. Rechts zit de display-menu-bediening, links die van het audiosysteem en midden onderin zijn knoppen aangebracht voor de (A)CC, het instellen van de volgafstand en maximale daalsnelheid.

Scania wil zo min mogelijk kwijt over de nieuwe serie, behalve dan dat de introductie in stappen zal gaan, te beginnen met auto’s voor de lange afstand en daarna de andere uitvoeringen. De bestaande reeks blijft voorlopig leverbaar.

Duurzaam transport

Zelf speekt het 125 jaar oude bedrijf van ‘de grootste investering die Scania ooit heeft gedaan in nieuwe producten en services’. Scania praat verder over ‘een ruim assortiment aangepaste producten en diensten, gericht op lage operationele kosten en maximale inzetbaarheid’. En: “Scania streeft naar een leiderspositie in duurzaam transport, waarbij partnerschappen en digitalisering steeds belangrijker worden. Duurzaamheid is dan ook een van de centrale begrippen bij de komende lancering.

Volgens Christian Levin (Sales & Marketing) zit Scania in de laatste fase voor de lancering. Hij richt zich op het klaarstomen van het verkoop- en servicenetwerk en de Europese productiefaciliteiten. Levin wil nog niets kwijt over de vele innovaties die we kunnen verwachten maar is ervan overtuigd dat iedereen bij de presentatie van de nieuwe Scania versteld zal staan: ‘Zowel binnen als buiten de industrie’.

Als eerste klaar voor Euro 6

De lancering van de nieuwe Scania is het grootste nieuws in transportland van de afgelopen tijd. Scania had met de introductie van de nieuwste versies van R, P en G-series alles klaar voor het Euro 6-tijdperk, terwijl veel andere merken flinke aanpassingen moesten doorvoeren of geheel nieuwe modellen uitbrengen. Die laatste stap doet Scania nu.

 

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

2 Reacties
  1. Hoe is het toch mogelijk dat dit merk geen normaal stuur kan ontwerpen. Jaren geleden was deze al ontworpen, groot, rond en wit. Er stuurt niks beter dan een groot rond stuurwiel, waarbij het voertuig scherp te sturen is.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie